Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Σαβαρέν με ρούμι και φράουλες Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από ekaterini   
Κυριακή, 24/05/09
Ευρετήριο άρθρου
Σαβαρέν με ρούμι και φράουλες
Σελίδα 2
img_1484_400

Ένα γλυκό του οποίου την δημοσίευση οφείλω στην κόρη μου Ναταλία (που έβαλε την φωτογραφία) και στον άντρα μου Γιάννη που έκανε τον φωτογράφο πρωί - πρωί στον κήπο μας.
Το γλυκό το έφτιαξα εγώ με την μικρή μας κόρη Μυρτώ.

Υλικά

Για το σαβαρέν

  • 1/4 κούπας χλιαρό νερό (62.5 γρ.)
  • 1 φακ. ξηρή μαγιά
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • Ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουτ.γλ. βανίλια
  • 5 αυγά
  • 5 κουτ. λιωμένο βούτυρο
  • ¼ κούπας μαύρο ρούμι
  • 2 κούπες σκληρό αλεύρι
 

Για το σιρόπι

  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 4 κούπες νερό
  • 2 κουτ. σούπας λεμόνι
  • ¼ κούπας ρούμι 

Για την σαντιγι

  • 275 ml κρέμα γάλακτος300 γρ. φράουλες
  • 2 κουτ. σούπας ρούμι    
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση

Βάζουμε στο χλιαρό νερό τις 2 κουταλιές ζάχαρη και την μαγιά ανακατεύουμε ελαφρά και το αφήνουμε στην άκρη μέχρις ότου η μαγιά αρχίσει να αφρίζει (περίπου 10’). 
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με 1 κούπα αλέυρι για 2’, προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι με την μαγιά και χτυπάμε ακόμα 2’.
Αφήνουμε την ζύμη μέσα στο μπολ του μίξερ, σκεπασμένη μέχρις ότου διπλασιαστεί σε όγκο (από 40’ έως 1 ώρα). Την χτυπάμε στο μίξερ για 2’ ακόμα και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο με το ρούμι.Την βάζουμε σε πολύ καλά βουτυρωμένη φόρμα για κέικ (κατά προτίμηση αυτή με την μεγάλη τρύπα στη μέση) και την αφήνουμε ακόμα 30’ να φουσκώσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (175 βαθ. Κελσίου) για 35’. Την ώρα που ψήνεται το σαβαρέν, βράζουμε για 5’ τα υλικά για το σιρόπι. 
Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο, το αφήνουμε 10’ και ξεφορμάρουμε. 
Με μία οδοντογλυφίδα κάνουμε τρυπούλες στο γλυκό. Όσο το σαβαρέν είναι ακόμη ζεστό και το σιρόπι καυτό, το σιροπιάζουμε με ένα κουτάλι της σούπας σιγά σιγά, μέχρις ότου απορροφήσει όλο το σιρόπι (γίνεται σαν σφουγγάρι). 
Το αφήνουμε σκεπασμένο με ζελατίνα 4-5 ώρες. 
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη και το ρούμι. Κόβουμε τις φράουλες, κρατάμε μερικές για το γαρνίρισμα και τις υπόλοιπες τις ανακατεύουμε στην σαντιγί. Βάζουμε την σαντιγί στην τρύπα του σαβαρέν, στολίζουμε με τις φράουλες που κρατήσαμε .....

.......et voila !


Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 11240
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (17)
16. 31-05-2009 15:03
 
Ρεβέκκα μήμπως έβαλες παγωμένο βούτυρο και όχι λιωμένο ?
 
ekaterini
17. 02-06-2009 17:32
 
καλησπέρα, ekaterini. Σήμερα είδα τις απαντήσεις σου. Όχι, δεν έβαλα παγωμένο το βούτυρο. Το έλιωσα στον φούρνο μικροκυμάτων. Και σίγουρα θα το ξαναδοκιμάσω, αφού η γεύση ήταν ικανοποιητικότατη.... Μην στενοχωριέσαι!!! Θα περιμένω όμως να τελειώσω με την δίαιτα..... (ΧΕ!ΧΕ!)
 
rebekka

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.



Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 18/10/11 )