Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Διεθνής Κουζίνα arrow Χοιρίνο ρολό απο νεφράμια με σάλτσα μήλου (Σουηδία)
Χοιρίνο ρολό απο νεφράμια με σάλτσα μήλου (Σουηδία) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Τρίτη, 26/05/09
Υλικά και εκτέλεση
  • 1 χοιρινή νεφραμιά και  8 κόκαλα μπριζόλες  , καθαρισμένη από το πολύ πάχος.
  • Μείγμα μπαχαρικών από: Θυμάρι αρκετό, αλάτι  και πιπέρι , με τα οποία αλατοπιπερώνω και καρυκεύω το χοιρινό μέσα και έξω.

Επιπλέον:

  • Βούτυρο φρέσκο με το οποίο  κάνω μια  κρέμα   μαζί  με:
  • τριμμένο φρέσκο τζίντζερ  και το αλείφω πάλι μέσα και απ΄έξω για να πάρει ωραίοάρωμα. ΄Αν θέλω μπορώ να προσθέσω και:
  • ολόκληρα αμύγδαλα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ :  Σε περίπτωση πού δεν θέλω να το αλείψω με βούτυρο και τζίντζερ, μπορώ να τα αντικαταστήσω με   σκόρδο και ρίγανη όπως και το προηγούμενο ρολό.

Στο στάδιο αυτό το τυλίγω σε χοντρό ρολό,  πάντα με τα κόκαλα μέσα και το δένω σε πολλές μεριές να μην ξετυλιχθεί.

Βάζω το ρολό σε ένα οβάλ σκεύος και το σοτάρω ελαφρά  μέχρι να ροδίσει γύρω- γύρω, ωραία.

Κατόπιν το τοποθετώ σε ταψάκι οβάλ,  πού θα έχει μια μικρή σχάρα, για να   μην  ακουμπά  το ρολό στον πάτο, στον οποίο έχω ρίξει αρκετό νερό,  για να μην καίγονται τα λίπη και  ντουμανιάσει  η κουζίνα, από τους καπνούς. Φροντίζω δε πάντα κατά την διάρκεια του ψησίματος να έχει το ταψάκι μου  νερό.

Πριν  αρχίσει να ψήνεται το ρολό, έχω κάνει μια μαρινάτα πού αποτελείται από:

  • 1 ποτηράκι ξύδι μπαλσάμικο, 
  • ελάχιστο βούτυρο, και:
  • 1 ποτηράκι πορτό κρασί (πορτογαλλέζικο)

τα ανακατεύω καλά όλα μαζί,  και αλείφω το ρολό,  κατά διαστήματα προσέχοντας  να μην καεί  , και εν ανάγκη το σκεπάζω με ένα αλουμινόφυλλο ή λαδόχαρτο. 

Όλα αυτά μέχρι να ψηθεί και να αποκτήσει  μια όμορφη ρόδινη και τραγανή κρούστα που την κάνει η μαρινάτα.

Κατόπιν φτιάχνω την  σάλτσα μήλου η οποία γίνεται ως εξής:

Έχω  καθαρίσει 3 - 4 μήλα γκραν  σμιθ  και έχω αφαιρέσει τα κουκούτσια.

Τα βάζω σε μια κατσαρόλα με 2 κουταλιές της   σούπας νερό και  τα αχνίζω με μια κουταλίτσα του γλυκού  ζάχαρη   και τα λειώνω με το πιρούνι να γίνουν πολτός. 

Σε τούτη την πούλπα προσθέτω:  1 κουταλιά βούτυρο και λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο (ποσότητα  κατά βούληση).  Και την  ανακατεύω πολύ καλά   να ομοιογενοποιηθεί.

Σερβίρω το χοιρινό σε φέτες   με λίγη σάλτσα αν έχει το ταψάκι, και από επάνω  γαρνίρω με την σάλτσα μήλου.

Κατόπιν μιλάμε για τρομερή γεύση.!!!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 4862
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 27-05-2009 10:43
 
Δεν καταλαβαίνω το λόγο να κάνεις ένα κομμάτι κρέας ρολό όταν δεν του έχεις βάλει τίποτα μέσα. Το ρολό έχει νόημα όταν είναι γεμιστό. Το συγκεκριμένο κρέας άνετα μπορεί να μαριναριστεί και να ψηθεί ανοιγμένο και πασπαλισμένο με τα καρυκεύματα και τα μυρωδικά.
 
Mary
2. 27-05-2009 10:59
 
ΜΑΙΡΗ μου, απλά σαν ρολό και με την ,μαρινάτα του και την νόστιμη σος είναι αρκετά εμφανίσιμο, και νόστιμο.  
 
Τώρα όσον αφορά το γέμισμα, δεν είναι απαραίτητο να είναι μέσα πάντα! Μπορεί να είναι και απο έξω... Ούτε πολλές φορές είναι απαραίτητο το γέμισμα με τυριά...χολιστερίνες ...κλπ. γιαυτούς που δεν το θέλουν έτσι... 
Βέβ;ια συμφωνώ ¨οτι η κάθε συνταγή έχει την χάρη της, και η γέμισή της με τα πολλά χρώματα της δίνει όμορφη όψη!!! και τα πολλά υλικά γεύση και βιταμίνες. Αυτο είναι άλλο θέμα! 
 
Επειδή πολλοί τελούν υπό δίαιτα, γιαυτό, δεν νομίζω ότι είναι άσχημο να δείχνουμε και τους δύο τρόπους.... 
Με αυτό το σκεπτικό τα δημοσίευσα, για περισσότερη δηλαδή εκτελεστική ποικιλία! 
Φιλάκια σε όλους σας!
 
pastaflora
3. 27-05-2009 11:19
 
Όσοι pastaflora τελούν υπό δίαιτα καλά θα ήταν να την αποφύγουν την πανσέτα! Είναι μπουκιά και 3000 θερμίδες! :grin
 
Mary
4. 27-05-2009 16:36
 
Καλέ εγώ ζούσα χρόνια στη Σουηδία και αυτή την συνταγή δεν την ξέρω. Είσαι σίγουρη ότι είναι σουηδική ? :eek Η παραδοσιακή σουηδική κουζίνα έχει κυρίως ψάρια, κεφτεδάκια και κάτι περίεργους λαχανοντολμάδες :roll
 
ekaterini
5. 27-05-2009 21:30
 
Καί βέβαια Κατερινούλα μου, δεν έχω συμφέρον να σου πώ ψέματα! Μιά Οδηγόςε από την Σουηδία, μου την έδωσε και μάλιστα την μαγείρεψε μπροστά μας, κάποτε. Η κατασγωγή της ηταν ελληνική. Από εκί και πέρα ο Θεός και η ψυχή της.
 
pastaflora
6. 28-05-2009 00:55
 
Προς Θεού δεν ήθελα να σε θίξω :sigh Απλά μου έκανε εντύπωση, γιατί ποτέ στην Στοκχόλμη δεν έφαγα τέτοιο φαγητό. Πάντως θα το δοκιμάσω και θα σου πω τις εντυπώσεις μου
 
ekaterini

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 27/05/09 )