Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Άλλα γλυκά arrow Τσουρεκάκια λουλούδια με σταφίδες ή σοκολάτα
Τσουρεκάκια λουλούδια με σταφίδες ή σοκολάτα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 7
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Τετάρτη, 27/05/09
Ευρετήριο άρθρου
Τσουρεκάκια λουλούδια με σταφίδες ή σοκολάτα
Σελίδα 2
tsou_400
Υλικά
  • 1 κιλό αλεύρι συν λίγο ακόμα (περίπου 100 γρ)
  • ½ πακέτο βιτάμ σκληρό ή lurpak
  • ½ λίτρο γάλα
  • 2 κ.σ ζάχαρη
  • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
  • 1-2 κρόκους για άλειμμα
Επιπλέον υλικά αναλόγως τι θα επιλέξουμε:
  • Καστανή ζάχαρη και κανέλλα
  • Σταφίδες (μουλιασμένες για λίγο σε ελάχιστο κονιάκ)
  • Μερέντα
Εκτέλεση
p4260130_400

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και προσθέτουμε σιγά σιγά όλα τα άλλα υλικά.

Ζυμώνουμε  μέχρι να έχουμε μια αφράτη ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα (αν επιλέξουμε να βάλουμε σταφίδες τις ρίχνουμε και αυτές μέσα στο ζυμάρι μας).


p4260134_400

Αφήνουμε το ζυμάρι για 1 ώρα περίπου να φουσκώσει(καταλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμο όταν βάζουμε μέσα το δάχτυλο μας και η τρύπα μένει) και ξεκινάμε να τα  φτιάχνουμε

Στο κέντρο του φουσκωμένου ζυμαριού κάνουμε μια τρύπα με τη μπούνια μας.  
p4260135_400

Κάνουμε το ίδιο και περιμετρικά με 2 -3 ακόμα τρυπες.


p4260137_400

Ανοίγουμε λίγη,λίγη με πλαστή τη ζύμη μας (την κόβουμε με ενα ψαλίδι)σε αλευρωμένη επιφάνεια  σε πάχος μισού πόντου και ισιώνουμε με μαχαίρι τα πλαινά για να έχουμε ένα παραλληλόγραμμο.


p4260139_400_02Το κάθε παραλληλόγραμμο το κόβουμε σε μικρότερα.
p4260141_400

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη καστανή και κανέλλα και τα χωρίζουμε στη μέση σαν 'παντελονάκια' (μπορείτε να τα δείτε στη φωτό).


p4260144_400 

Το κάθε 'ποδαράκι' το στρίβουμε προς τα έξω και το γυρνάμε προς τα πάνω και πίσω απο τις τσέπες του παντελονιού πατώντας τα λίγο και μπλέκοντάς τα μεταξύ τους με τα χέρια μας.

Έτσι σχηματίζουμε λουλούδια.


p4260145_400

Αλείφουμε με κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε εξωτερικά με ζάχαρη και κανέλλα .

Ψήνουμε στο φούρνο στον αέρα(160-170 βαθμούς) μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.


p4260147_400

Μπορούμε αν θέλουμε να κάνουμε και γεμιστά τσουρεκοκρουασανάκια με μερεντα ανοίγοντας τη ζύμη σε στρογγυλό φύλλο και κόβοντας τρίγωνα κομματια.Στη φαρδιά μεριά βάζουμε μια κουταλίτσα όρθια μερέντα και διπλώνουμε χαλαρά από τη φαρδία προς τη στενή μεριά.


p4260150_400

Σημείωση :Η συνταγή αυτή γίνεται και αλμυρή.Απλά χρησιμοποιούμε βιταμ αλατισμένο και αντικαθιστούμε τη ζάχαρη της ζύμης με 1/2 κ.σ αλατι(ή και λιγοτερο αναλογα το τυρί και το γουστο μας).Αντι να πασπαλίσουμε με ζάχαρη και κανέλλα ρίχνουμε στα.. 'παντελονάκια' τριμμένο κίτρινο τυρί και πολύ ψιλοκομμένο ζαμπόν και διπλώνουμε κανονικά όπως παραπάνω.Γινονται τέλεια!! 

Καλή επιτυχία



Προσθήκη ως Αγαπημένο (15) | Εμφανίσεις: 9709
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (16)
16. 29-05-2009 02:51
 
Μπράβο σου βρε Μαργαρίτα. Κάθε φορά που φτιάχνεις κάτι λέω "άγγιξε την τελειότητα, τέλος" και κάθε φορά με εντυπωσιάζεις και περισσότερο. Δεν έχω λόγια :eek
 
ekaterini

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.



Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 29/05/09 )