Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Λικέρ φράουλα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από iwanna   
Πέμπτη, 28/05/09
Υλικά
  • 500γρ φράουλες
  • 300γρ ζάχαρη
  • 1 λίτρο ρακί ή τσίπουρο ή βότκα
  • 2-3 φυλλαράκια δυόσμο
Εκτέλεση

Αφού καθαρίσουμε τις φράουλες τις βάζουμε σε ένα μπόλ όπου και τις πολτοποιούμε με ένα πηρούνι,αλλά προσέχουμε λίγο να κρατάνε.Στη συνέχεια τις βάζουμε σε ένα γυάλινο βάζο εναλλάξ με τη ζάχαρη.Τέλος προσθέτουμε όποιο αλκοόλ μας αρέσει περισσότερο καθώς επίσης και τα φύλλα του δυόσμου.Για μια ημέρα αφήνουμε το υλικό μας να ηρεμήσει και τις επόμενες 3 ημέρες φροντίζουμε να γυρνάμε συχνά το βάζο ώστε να ανακατευτούν καλά τα υλικά και να λιώσει πλήρως τη ζάχαρη.Προσέχουμε να μη βλέπει το βάζο μας ο ήλιος γιατί θα αλλοιωθεί το περιεχόμενο.Μετά τοτέλος της 4ης μέρας σουρώνουμε καλά το ποτό μας περνώντας το από τούλι ή τουλπάνι και το φυλάμε σε ένα μπουκάλι σερβιρίσματος.Από τη στιγμή που δεν έχει ίχνος συντηρητικού μπορούμε να το καταναλώσουμε ακόμα και ύστερα από ένα χρόνο αφού το έχουμε διατηρήσει στο ψυγείο.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 12320
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 29-05-2009 16:39
 
Αυτή η ιδέα με τον δυόσμο στο λικέρ ακούγεται απίθανη :)
 
ekaterini
2. 29-05-2009 17:19
 
Στην υγειά σου, Ιωάννα. Περιμένω κέρασμα. ;)
 
despoinaki
3. 29-05-2009 20:49
 
Αγαπητή εξαδέλφη αυτό είναι νομίζω το μόνο φρούτο που δεν έχω κάνει λικέρ. 
Αύριο κιόλας πάω λαϊκή και το φτιάχνω. 
Ευχαριστώ πολύ!!!
 
xanthibax
4. 30-05-2009 21:51
 
Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ λικεράκι φράουλα. Μια και είναι η εποχή τους, θα το φτιάξω σίγουρα! Πρέπει να είναι πολύ γευστικό και να έχει φοβερό χρώμα. Ευχαριστώ. :zzz
 
giavroudi
5. 26-05-2010 18:08
 
ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΕΚΑΝΕ Η ΘΕΙΑ ΜΟΥ ΠΕΡΥΣΙ.ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ Η ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ
 
chasanidou

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 31/05/10 )