Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μελιτζανοκεφτέδες απίστευτοι!! Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από Thomai   
Παρασκευή, 29/05/09
.jpg_400

Είναι ένα πολύ νόστιμο φαγητό. Τρώγεται ως κύριο φαγητό άνετα με σαλατούλα πράσινη και ψωμάκι! Το μόνο που χρειάζεται για να πετύχει είναι να ρίχνετε τη γαλέτα σιγά-σιγά γιατί μπορεί να μη χρειαστεί να την προσθέσετε όλη.
Είμαι σίγουρη οτι θα αρέσουν πολύ στη Μαργαρίτα...μιας και που ψάχνει κατι σε μελιτζανοκεφτεδάκι και σε πουρέ!!
Τις μελιτζάνες μπορείτε και να τις βράσετε αν θέλετε. Απλά εγω το κάνω ετσι γιατί βαριέμαι μετά να τη στραγγίζω πολύ καλά μέχρι να φύγουν τα υγρά της!!!!

Επιτέλους κατάφερα να βάλω τη φωτογραφία!!! Επειδή θα αργήσω να τους κάνω (λόγω δίαιτας) σας βάζω τη φωτο απο το περιοδικό που τους είχα δει!! Όταν τους έκανα....ταίριαξε η γεύση με την εικόνα!!
Υλικά (για 6 άτομα)
  • 1 κιλό μελιτζάνες
  • 2 αυγά
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 2 φλιτζάνια γαλέτα
  • 100 γρ. γραβιέρα ( εγω βάζω Δωδώνη)
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
  • Ψήνετε τις μελιτζάνες σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά.
  • Τις καθαρίζετε απο τη φλούδα τους και κρατάτε τη σάρκα.
  • Τρίβετε τα κρεμμύδια και το τυρί στον τρίφτη.
  • Ανακατατεύετε τη σάρκα μελιτζανας με το κρεμμύδι, το τυρί, τα αυγά και τη γαλέτα (οχι ολη τη γαλέτα μονομιάς. Μπορεί να χρειαστεί).
  • Ζυμώνετε το μείγμα και πλάθετε κεφτέδες.
  • Τους τηγανίζετε σε καυτό ελαιόλαδο.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (29) | Εμφανίσεις: 24669
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (12)
1. 31-05-2009 09:35
 
σε ευχαριστω πολυ καλη μου!!νομιζω οτι γευστικα θα ειναι κοντα σε αυτο που ψαχνω ,θα το δοκιμασω με την πρωτη ευκαιρια και θα συ πω!!
 
margarita79
2. 31-05-2009 12:53
 
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΟΥ,ΤΗΝ ΣΑΡΚΑ ΤΗΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΤΗΝ ΚΌΒΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΑΤΙΑ Η ΤΗΝ ΠΕΡΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΕΝΤΕΡ? 
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ.
 
NIKOLAS
3. 31-05-2009 19:11
 
Nikola δεν κάνεις τίποτα απο τα 2. Έτσι όπως είναι προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά!! Όπως τα ζυμωνεις κι ενσωματώνονται μαζί του τα υλικά, γίνεται σαν πουρες. Αν πάλι δε βαριέσαι και θες να είσαι σίγουρος μπορεις να την βάλεις στο μπλέντερ!! Δε υπάρχει καμια διαφορά στο αποτέλεσμα :grin :grin  
Μαργαρίτα δε σου λέω οτι μπορεις να προσθέσεις κι αλλο τυρί κτλ κτλ!! Απ'οτι είδα απο τις συνταγές σου...είσαι καταπληκτική μαγείρισσα!! :grin :grin
 
thomai
4. 31-05-2009 20:44
 
Super μου φαίνεται η συνταγή θα την δοκιμάσω οπωσδήποτε.Συγχαρητήρια!!!
 
mamamia
5. 21-06-2010 13:28
 
Πραγματικα ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ ειναι μπραβο σου thomai
 
smileplease
6. 21-06-2010 20:06
 
Σ' ευχαριστώ πολύ smileplease!!! Χαίρομαι που σου άρεσαν!!!
 
thomai
7. 29-06-2010 14:43
 
Θα ηθελα να σε ρωτησω αν το γνωριζεις φυσικα αν θα μπορουσα να κανω την συνταγη και με κολοκυθι,επειδη ηταν τοσο νοστιμη με τη μελιτζανα!!
 
smileplease
8. 29-06-2010 15:57
 
Ναι smileplease μπορείς να κάνεις κολοκυθοκεφτέδες. Απλά σε αυτους μπορεις να προσθέσεις και φέτα, μαιντανό και δυόσμο αν σας αρέσει φυσικά. Γαλέτα μπορεί να χρειαστείς περισσότερη γιατι το κολοκύθι όσο και να το σωτάρεις, έχει περισσότερα υγρά απο τη μελιτζάνα. Σου ευχομαι καλή επιτυχία!! ;)
 
thomai
9. 13-09-2010 13:50
 
Πολυ ωραιοι αν και εγω τουσ εκανα μελιτζανομπιφτεκια για πιο υγιεινο..δηλαδη εβαλα στο μειγμα 2 κουταλιεσ ελαιολαδο,αντι γραβιερα φετα,τα απλωσα σε λαδοκολλα-ταψι και αφου εριξα και λιγο λαδι απο πανω τα εψησα στουσ 180 c για μιση ωρα περιπου.ελεγχουμε απο κατω να μην μασ μαυρισουν και αν χρειαστει τουσ γυρναμε.μπραβο σου παντωσ!!Ενα 5 απο μενα :x
 
zerofireline
10. 04-08-2010 19:33
 
Σ'ευχαριστώ πολύ zerofireline!! Θα δοκιμάσω κι εγω τη δική σου εκδοχή, αφου η μελιτζάνα όπως και να μαγειρευτεί μου αρέσει πολύ. Στην μαγειρική ο καθένας μας θα πρέπει να προσαρμόζει μια συνταγή αναλογα πάντα με τα δικά του γούστα!! ;)
 
thomai
11. 14-07-2011 18:20
 
TOP συνταγή! Σήμερα τη φάγαμε και μας άρεσε πάρα πολύ! Σ'ευχαριστώ! :grin
 
tat21
12. 14-07-2011 23:45
 
Κι εγω σ' ευχαριστώ tat21!! Χαίρομαι πολύ που σας άρεσε! ;)
 
thomai

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 30/05/09 )