Είναι ένα πολύ νόστιμο φαγητό. Τρώγεται ως κύριο φαγητό άνετα με σαλατούλα πράσινη και ψωμάκι! Το μόνο που χρειάζεται για να πετύχει είναι να ρίχνετε τη γαλέτα σιγά-σιγά γιατί μπορεί να μη χρειαστεί να την προσθέσετε όλη. Είμαι σίγουρη οτι θα αρέσουν πολύ στη Μαργαρίτα...μιας και που ψάχνει κατι σε μελιτζανοκεφτεδάκι και σε πουρέ!! Τις μελιτζάνες μπορείτε και να τις βράσετε αν θέλετε. Απλά εγω το κάνω ετσι γιατί βαριέμαι μετά να τη στραγγίζω πολύ καλά μέχρι να φύγουν τα υγρά της!!!!
Επιτέλους κατάφερα να βάλω τη φωτογραφία!!! Επειδή θα αργήσω να τους κάνω (λόγω δίαιτας) σας βάζω τη φωτο απο το περιοδικό που τους είχα δει!! Όταν τους έκανα....ταίριαξε η γεύση με την εικόνα!!
Υλικά (για 6 άτομα) - 1 κιλό μελιτζάνες
- 2 αυγά
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 2 φλιτζάνια γαλέτα
- 100 γρ. γραβιέρα ( εγω βάζω Δωδώνη)
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση - Ψήνετε τις μελιτζάνες σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά.
- Τις καθαρίζετε απο τη φλούδα τους και κρατάτε τη σάρκα.
- Τρίβετε τα κρεμμύδια και το τυρί στον τρίφτη.
- Ανακατατεύετε τη σάρκα μελιτζανας με το κρεμμύδι, το τυρί, τα αυγά και τη γαλέτα (οχι ολη τη γαλέτα μονομιάς. Μπορεί να χρειαστεί).
- Ζυμώνετε το μείγμα και πλάθετε κεφτέδες.
- Τους τηγανίζετε σε καυτό ελαιόλαδο.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (29) | Εμφανίσεις: 24669 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |