Αυτή συνταγή προέκυψε όταν έφθασαν σπίτι αρκετά κολοκυθάκια και δεν ήξερα τι να τα κάνω. Σκέφτηκα λοιπόν αφού γίνονται οι μελιτζάνες παπαουτσάκια, γιατί όχι και τα κολοκυθάκια και να η συνταγούλα! Υλικά - 1300 γραμ. κολοκυθάκια
- 1 κιλό κιμά
- 1 κιλό τομάτες
- 4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ελαιόλαδο αλάτι - πιπέρι
- τυρί τριμμένο
- φρυγανιά τριμμένη
Εκτέλεση
Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα βράζουμε για 10 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε, τα χωρίζουμε στη μέση κατά μήκος και αφαιρούμε το εσωτερικό τους. Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το λάδι και σωτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι, προσθέτουμε τον κιμά, το μαϊντανό, το εσωτερικό του κολοκυθιού και τις τομάτες. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και βράζουμε περίπου 20 λεπτά μέχρι να πιεί τα υγρά του το μείγμα μας. Βάζουμε τα κολοκυθάκια σε σειρά στο ταψάκι μας και τα γεμίζουμε με το μείγμα. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με αρκετή φρυγανιά, ανάμικτη με τυρί τριμμένο, ρίχνουμε στην επιφάνεια λίγο βούτυρο λιωμένο και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο περίπου 30 - 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Καλή μας όρεξη!!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 9188 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |