Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Γαρίδες με κάρυ και σπαγγέτι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 8
Έχει υποβληθεί από Flora   
Δευτέρα, 01/06/09
Ευρετήριο άρθρου
Γαρίδες με κάρυ και σπαγγέτι
Σελίδα 2
__400_15
Υλικά (για 2 άτομα)
  • 10 μεγάλες γαρίδες
  • 1 πράσινη πιπεριά σε κύβους
  • 1 καρότο σε κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι χονδροκομμένο
  • ½ πακέτο σπαγγέτι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.γλ. κάρυ
  • ½ ποτηράκι λευκό κρασί
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 200γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κεφάλια και το κέλυφος. Με ένα μαχαιράκι αφαιρούμε το εντεράκι στη ράχη τους. Κόβουμε τα λαχανικά.

Βάζουμε αλατισμένο νερό να βράσει, με ένα τρυπητό στο οποίο έχουμε τοποθετήσει τα κεφάλια των γαρίδων. Μόλις βράσει, αφαιρούμε το τρυπητό με τα κεφάλια και ρίχνουμε το σπαγγέτι.

Στο μεταξύ σε αντικολλητικό σκέυος, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα λαχανικά να μαλακώσουν. 

_2_400_02

Προσθέτουμε και τις γαρίδες, ανακατεύουμε και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το κάρυ. Αφήνουμε μερικά δευτερόλεπτα να βγάλει το άρωμά του και σβήνουμε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το βούτυρο να δέσει η σάλτσα μας και στη συνέχεια την κρέμα γάλακτος.

Παίρνουμε τα βρασμένα μακαρόνια μέσα από την κατσαρόλα και τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Προσθέτουμε και τη ½ κούπα παρμεζάνας, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με έχτρα τυρί.

Καλή σας όρεξη

sampo___2_400

Προσθήκη ως Αγαπημένο (25) | Εμφανίσεις: 16029
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (20)
1. 02-06-2009 10:06
 
Φλώρα μου έδωσες ιδέα τι να φάμε σήμερα!!!
 
xanthibax
2. 02-06-2009 10:19
 
Φλωρίτσα τι κολασμένο πιάτο είναι αυτό ? 
:eek :eek :eek Οι δε φωτογραφίες τα λένε όλα από μόνες τους. Μου αρέσει η ιδέα του κάρυ στο πιάτο αυτό.
 
sgr
3. 02-06-2009 10:21
 
φλο εσυ εχεις βαλθει να με κανεις να τα φαω τα θαλασσινά :grin  
τελειο !δεν εχω λόγια
 
margarita79
4. 02-06-2009 10:27
 
Κορίτσια με κάνετε και κοκκινίζω...σας ευχαριστώ πολύ!! 
Οι φώτος είναι του Γκι και πολύ θα χαρεί με τα καλά σας λόγια :)  
 
Μαργαρίτα, δεν τρως κανένα ψαρο-θαλασσινό :? Καιρός να αρχίσεις να δίνεις το καλό παράδειγμα στο βλασταράκι σου ;)
 
Flora
5. 02-06-2009 11:08
 
Χριστέ μου! Τι απανωτά χτυπήματα είναι αυτά που δεχόμαστε καθημερινά. Φλο η συνταγή σου είναι απίστευτη αλλά οι φωτό μπορώ να πω ότι συναγωνίζονται του αδελφού μου! Καλλιτέχνης ο Γκι!!! 8)
 
Mary
6. 02-06-2009 11:30
 
Φώρα τι έφτιαξες πάλι παιδί μου; 
Και ο φωτογράφος άψογος δεν μπορώ να πω :)  
Εγώ ευτυχώς τις γαρίδες τις τρώω οπότε θα δοκιμαστεί σύντομα ;)
 
Fey
7. 02-06-2009 18:20
 
τέλεια ιδέα, τέλειο φαγητό και η φωτογραφία είναι απίστευτη ;)
 
ekaterini
8. 02-06-2009 21:50
 
Καλά Φλώρα καταπληκτική! Θα την κάνω άμεσα γιατί μας αρέσει πολύ η γαριδομακαρονάδα και αυτή ξεφεύγει από την κλασική! Όσο για τις φωτογραφίες δεν έχω λόγια. Συγχαρητήρια στον φωτογράφο!!
 
voula
9. 03-06-2009 06:37
 
Συγχαρητήρια για στη μαγείρισα αλλά και στον φωτογράφο!
 
vago
10. 03-06-2009 08:35
 
Σας ευχαριστούμε πολύ!! 
Μην ξεχάσετε να το δοκιμάσετε...είναι γρήγορο, εύκολο και πολύ νόστιμο ;)
 
Flora
11. 03-06-2009 11:01
 
Tο φαγακι που περιγράφεις, με λίγα διαφορετικά υλικά είναι απο τα αγαπημένα πιάτα της οικογένειας.  
Αυτό όμως Φλωρίτσα που με τρέλανε είναι οι φωτογραφίες. Η πρωτη δε νομίζεις ότι είναι απο επαγγελματια φωτογραφο!!! 
 
τα θερμα μου συγχαρητήρια στον Γκι ο οποίος εκτός απο το απιστευτο χιουμορ του έχει και απιστευτο ταλέντο!!!
 
mb04
12. 04-06-2009 08:12
 
Ο Γκι σας ευχαριστεί πού για τα καλά σας λόγια....η φωτογραφία είναι το νέο του project :p  
Mαράκι, δώσε μας και τη δική σου εκδοχή, θα χαρούμε πολύ να τη δοκιμάσουμε ;)
 
Flora
13. 04-06-2009 14:59
 
Φλώρα το έφτιαξα και μείναμε πολύ ευχαριστημένοι και πάλι συγχαρητήρια!!
 
xanthibax
14. 05-06-2009 07:49
 
Merci :)  
Χαίρομαι που σας άρεσε :zzz
 
Flora
15. 06-06-2009 23:52
 
Πολύ πολύ ωραίο φαγάκι, Φλώρα! Το ευχαριστηθήκαμε σήμερα! Και εύκολη, γρήγορη, χωρίς μεγάλη διαδικασία! Σ'ευχαριστούμε για την ωραία συνταγή!
 
katerina


Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 22/08/10 )