Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Μεγάλοι μάγειροι arrow Βέφα και Αλεξία Αλεξιάδου
AddThis Social Bookmark Button
Ευρετήριο άρθρου
Βέφα και Αλεξία Αλεξιάδου
Για τα μέλη του GreekMasa
Εκδόσεις
Βέφα και Αλεξία Αλεξιάδου

Βέφα και Αλεξία Αλεξιάδου

 

Αφιέρωμα

Οι κυρίες Βέφα και Αλεξία Αλεξιάδου, ανταποκριθήκαν αμέσως στο κάλεσμά μας για τα εγκαίνια της νέας στήλης του GreekMasa “Μεγάλοι μαγειρικοί δάσκαλοι”. Τους ευχαριστούμε για τις μαγειρικές τους αφιερώσεις τους και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην πολύ πετυχημένη πορεία τους, που είναι ήδη γεμάτη με διακρίσεις διεθνώς.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα και την κ. Ιωάννα Μουτζάλα για τη βοήθειά της στην συγκέντρωση του παρακάτω υλικού.

Βέφα Αλεξιάδου

Βέφα ΑλεξιάδουH Βέφα Αλεξιάδου, η μεγάλη κυρία της Ελληνικής Κουζίνας, είναι χημικός, με ιδιαίτερες σπουδές διαιτολογίας στην Αμερική.

Το 1980 έγραψε και εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο μαγειρικής, προπομπό μιας επιτυχημένης καριέρας στον εκδοτικό χώρο. Το 1998 βραβεύτηκε ως ο καλύτερος εκδότης ανάμεσα σε 180 εκδοτικούς οίκους, παγκοσμίως, στο χώρο της γαστρονομίας.

Έχει εκδώσει 11 βιβλία μαγειρικής. Τέσσερα από αυτά έχουν μεταφραστεί στην Αγγλική γλώσσα και ένα «Τα Best της Ελληνικής Κουζίνας» σε επτά διαφορετικές γλώσσες. Έχουν εκδοθεί και πωληθεί έως σήμερα 5.000.000 βιβλία της. Παράλληλα, έχει εκδώσει 4 σειρές (80 σε σύνολο μικρά βιβλία συνταγών) «20 καλύτερες συνταγές για…», τα «Γευστικά Ταξίδια», «Νέα Εποχιακή Κουζίνα» και «Σύγχρονη Ελαφριά Κουζίνα».

Από το 1990 εμφανίζεται καθημερινά στα μεγαλύτερα κανάλια της ελληνικής τηλεόρασης, παρουσιάζοντας με το δικό της ιδιαίτερο τρόπο συνταγές της Ελληνικής και διεθνούς κουζίνας.
Είναι μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Εκδοτών και ενεργό μέλος του I.AC.P.
(International Association Culinary Professionals
).

Εδώ και 25 χρόνια συμμετέχει κάθε χρόνο στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης και είναι επίτιμος εκπρόσωπος του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών (Ο.Π.Ε.) προβάλλοντας τα Ελληνικά προϊόντα διεθνώς.

Το 1999 το βιβλίο της «Νηστήσιμα και Υγιεινά» το οποίο συνέγραψε με την κόρη της Αλεξία, βραβεύτηκε ως το καλύτερο βιβλίο Μεσογειακής Κουζίνας  στο Perigueux της Γαλλίας και για την εξαιρετική του φωτογράφηση κέρδισε “Silver Laddle Award” στην Αυστραλία. Την ίδια χρονιά το Marquis Who’s Who πιστοποιεί ότι η σταδιοδρομία της Βέφας Αλεξιάδου αποτελεί αντικείμενο καταχώρησης στο παγκόσμιο Who’s Who.

To 2000 στο Perigueaux της Γαλλίας της απονέμεται «Special Prize for Best Culinary Business Professional».
Τον Οκτώβριο του 2001 το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου τιμώντας το συγγραφικό της έργο στο χώρο της γαστρονομίας, την κατατάσσει στους μεγάλους Έλληνες συγγραφείς.
Τον  Απρίλιο του 2002 επιλέγεται φιναλίστ από το Ι.Α.C.P. of the AWARD OF EXCELLENCE for «Life Time Achievement».
Tο 2003 βραβεύεται με το LEADERS of the YEAR AWARD, ως Business Woman of the Year.
To 2005 το American Biographical Institute τη βραβεύει με το «Diploma of Expertise in Culinary Business» και το «Αmerican Medal of Honor Recipient»  και το 2006 με το «Gold Medal for Greece».
Το 2007 το Yorker International University, τιμώντας την επιτυχημένη καριέρα της στη γαστρονομία της απονέμει «Honorary Doctorate».

Την ίδια χρονιά ο εκδοτικός Οίκος Phaidon της αναθέτει να συγγράψει το βιβλίο «Vefa’s Kitchen»( Η Βίβλος της Ελληνικής Κουζίνας), ένα βιβλίο με 1.200 συνταγές απ’ όλες τις περιοχές της Ελλάδας, τις παραδόσεις, τα έθιμα και την Ιστορία της Ελληνικής Κουζίνας. Το βιβλίο αυτό ολοκληρώθηκε και κυκλοφορεί στα αγγλικά σε όλο τον κόσμο.

Από την εκπομπή του καναλιού Sigma TV

Από την εκπομπή του καναλιού Sigma TV
«Μαγειρέματα με την Βέφα
και την Αλεξία Αλεξιάδου»

Από τον Δεκέμβριο του 2008 και κάθε μήνα εκδίδει μαζί με την Αλεξία Αλεξιάδου, «Το Αλφαβητάρι της Μαγειρικής» την πιο πλήρη, εύχρηστη και πολυτελή εγκυκλοπαίδεια γεύσης, η οποία κυκλοφορεί κάθε μήνα με το περιοδικό Τηλεθεατής.

Τον Απρίλιο του 2009 εκδίδει με την κόρη της Αλεξία Αλεξιάδου, τον Β’ τόμο
του βιβλίου Νηστήσιμα και Υγιεινά, ολοκληρώνοντας με τον πλέον άρτιο τρόπο το σημαντικό κεφάλαιο της διατροφής που στη ελληνική κοινωνία, είναι δεμένο τόσο με την παράδοση της νηστείας όσο και με τις σύγχρονες αντιλήψεις περί υγείας.

Από το Μάιο του 2009 παρουσιάζει μα εξαιρετική επιτυχία, με την Αλεξία Αλεξιάδου την νέα τηλεοπτική εκπομπή του Κυπριακού καναλιού Sigma TV
«Μαγειρέματα με την Βέφα και την Αλεξία Αλεξιάδου»
.

Έχει δύο κόρες, την ΄Αντζυ και την Αλεξία που ακολουθούν τα βήματά της  και δύο εγγονές τη Χαρά και τη Βέφα.

Αλεξία Αλεξιάδου

Αλεξία ΑλεξιάδουΗ Αλεξία Αλεξιάδου, σύγχρονη εκπρόσωπος της δημιουργικής Ελληνικής κουζίνας είναι η συγγραφέας της πολύ επιτυχημένης τριλογίας «Ερωτικές Συνταγές», «Γεύσεις Γάμου» και «Μια γιορτή για τα παιδιά».
Τα βιβλία έχουν κατακτήσει διεθνή βραβεία από τον παγκοσμίως αναγνωρισμένο διαγωνισμό «International Cookbook Awards». Το βιβλίο “Νηστήσιμα και Υγιεινά” που εξέδωσε σε συνεργασία με τη μητέρα της, βραβεύτηκε στη Γαλλία το 1999 καθώς και για τη φωτογράφησή του στην Αυστραλία (Silver Laddle Award 1999). Το τελευταίο βιβλίο της «Ονειρικά Χριστούγεννα» (2004) έγινε best seller και επανεκδόθηκε 4 φορές.

Με την πρώτη της δουλειά στο χώρο της γαστρονομίας, το βιβλίο Εξωτική Κουζίνα, η Αλεξία Αλεξιάδου έκανε το μεγάλο βήμα από τον κόσμο των χρηματοοικονομικών και τα δύο πτυχία ΒΑ στα Οικονομικά και MBA σε Import and Export Management από το City University Business School του Λονδίνου, στη μεγάλη της αγάπη, που λόγω οικογενειακής παράδοσης δεν μπορούσε παρά να είναι η μαγειρική.

Ακολούθησαν επιτυχημένες σειρές σε συνεργασία με μεγάλους εκδοτικούς ομίλους (ΔΟΛ-Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ 2006-2008) και η έκδοση του μηνιαίου περιοδικού μαγειρικής και lifestyle “realfood” το οποίο είναι από την έκδοσή του έως σήμερα το πλέον αναγνωρισμένο έντυπο στην κατηγορία του.
Η Αλεξία Αλεξιάδου είναι μέλος του I.A.C.P. (International Association of Culinary Professionals), και παρακολουθεί τακτικά στο εξωτερικό σεμινάρια στο χώρο της γαστρονομίας και δίνει διαλέξεις σε Αμερικάνικο κοινό. Η συγγραφέας παρουσιάζει τις αγγλικές εκδόσεις των βιβλίων της στην Αμερική, την Αγγλία και την Αυστραλία, όπου κυκλοφορούν με μεγάλη επιτυχία.

Από την εκπομπή του καναλιού Sigma TV

Από την εκπομπή του
καναλιού Sigma TV
Μαγειρέματα με την Βέφα
και την Αλεξία Αλεξιάδου»

Από τον Δεκέμβριο του 2008 και κάθε μήνα εκδίδει μαζί με την μητέρα της Βέφα, «Το Αλφαβητάρι της Μαγειρικής» την πιο πλήρη, εύχρηστη και πολυτελή εγκυκλοπαίδεια γεύσης, η οποία κυκλοφορεί κάθε μήνα με το περιοδικό Τηλεθεατής.
Τον Απρίλιο του 2009 κυκλοφορεί ο Β’ τόμος του βιβλίου Νηστήσιμα και Υγιεινά, που συνέγραψε με τη Βέφα Αλεξιάδου, ολοκληρώνοντας με τον πλέον άρτιο τρόπο το σημαντικό κεφάλαιο της διατροφής που στη ελληνική κοινωνία, είναι δεμένο τόσο με την παράδοση της νηστείας όσο και με τις σύγχρονες αντιλήψεις περί υγείας.
Από το Μάιο του 2009 παρουσιάζει με εξαιρετική επιτυχία με την Βέφα Αλεξιάδου την νέα τηλεοπτική εκπομπή του Κυπριακού καναλιού Sigma TV «Μαγειρέματα με την Βέφα και την Αλεξία Αλεξιάδου».

Η Αλεξία Αλεξιάδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και διαμένει μόνιμα στην Αθήνα. Με το σύζυγό της Βαγγέλη Κιτσάκη είναι ιδιοκτήτες του εκδοτικού οίκου «Alba Editions ». Έχουν δύο κόρες τη Χαρά και τη Γενοβέφα.