Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μουστάρδα σπιτική Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από Thomai   
Σάββατο, 06/06/09

Είναι μια πικάντικη και ελαφρώς καυτερή μουστάρδα. Τη δοκίμασα πρώτη φορά σε σαλάτα με σκέτο σπανάκι φρέσκο που είχε κάνει ο ξάδελφός μου και ξετρελάθηκα!!
Σήμερα είπα να τη βάλω, για να τη δοκιμάσετε κι εσείς!!!

Υλικά
  • 4 κ.σ. αλεύρι (100 γρ)
  • λίγο αλάτι
  • 1 κ.σ μουστάρδα σκόνη (20-25γρ)
  • 1 φλ. του καφέ μισό-μισό ελαιόλαδο-σπορέλαιο (50 γρ)
  • 1/2 φλ. του καφέ ξύδι (25 γρ)
  • 1 φλ. του καφέ νερό (50γρ)
Εκτέλεση
  • Βάζουμε σε ενα μπολ το αλεύρι, τη μουστάρδα και το αλάτι. Ρίχνουμε το μισό νερό, το μισό ξύδι και το μισό λάδι. Τα ανακατεύουμε να υγρανθεί το αλεύρι. Έπειτα αρχίζουμε να τα δουλεύουμε με το μιξεράκι.
  • Προσθέτουμε εναλλάξ το υπόλοιπο λάδι, νερό και ξύδι. Δουλεύουμε τη μουστάρδα όσο χρειαστεί για να γίνει λεία και να έχει τη γεύση που θέλουμε.Τη μουστάρδα αραιά ή πηχτή την κανονίζουμε με το νερό.Βάλτε τα 20γρ μουστάρδας στην αρχή και μετά με τη δοκιμή αν τη θέλετε πιο έντονη στη γεύση προσθέτετε κι άλλη σκόνη.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 12335
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 07-06-2009 17:09
 
Ευχαριστούμε πολύ για τη συνταγή. Θα τη δοκιμάσω και αυτή τη σπιτική μουστάρδα!
 
Marinaki
2. 08-06-2009 12:42
 
Θέλω να τη δοκιμάσω και θέλω να ρωτήσω πόσο καιρό διατηρείται αυτή η μουστάρδα; :roll
 
giavroudi
3. 08-06-2009 17:21
 
Παρακαλώ Μαρινάκι!! Πες μου αν σου άρεσε οταν την κάνεις. :) Giavroudi δε χαλάει γρήγορα και διατηρείται αρκετό καιρό. Δε μπορώ να σου πω όμως για πάνω απο μήνα γιατί δεν προλαβαίνει να μείνει παραπάνω στο ψυγείο μας. Χρησιμοποιώ μουστάρδα στις πιο πολλές σάλτσες και κρέατα και την καταναλώνω γρήγορα. :grin :grin
 
thomai
4. 08-06-2009 23:13
 
Ευχαριστώ. :)
 
giavroudi

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 07/06/09 )