Είναι μια πικάντικη και ελαφρώς καυτερή μουστάρδα. Τη δοκίμασα πρώτη φορά σε σαλάτα με σκέτο σπανάκι φρέσκο που είχε κάνει ο ξάδελφός μου και ξετρελάθηκα!! Σήμερα είπα να τη βάλω, για να τη δοκιμάσετε κι εσείς!!! Υλικά
- 4 κ.σ. αλεύρι (100 γρ)
- λίγο αλάτι
- 1 κ.σ μουστάρδα σκόνη (20-25γρ)
- 1 φλ. του καφέ μισό-μισό ελαιόλαδο-σπορέλαιο (50 γρ)
- 1/2 φλ. του καφέ ξύδι (25 γρ)
- 1 φλ. του καφέ νερό (50γρ)
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ενα μπολ το αλεύρι, τη μουστάρδα και το αλάτι. Ρίχνουμε το μισό νερό, το μισό ξύδι και το μισό λάδι. Τα ανακατεύουμε να υγρανθεί το αλεύρι. Έπειτα αρχίζουμε να τα δουλεύουμε με το μιξεράκι.
- Προσθέτουμε εναλλάξ το υπόλοιπο λάδι, νερό και ξύδι. Δουλεύουμε τη μουστάρδα όσο χρειαστεί για να γίνει λεία και να έχει τη γεύση που θέλουμε.Τη μουστάρδα αραιά ή πηχτή την κανονίζουμε με το νερό.Βάλτε τα 20γρ μουστάρδας στην αρχή και μετά με τη δοκιμή αν τη θέλετε πιο έντονη στη γεύση προσθέτετε κι άλλη σκόνη.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 12335 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |