Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Λαδερά και λαχανικά arrow Βλήτα γιαχνί με σκόρδο, Βλητόπιτα (2 συνταγές)
Βλήτα γιαχνί με σκόρδο, Βλητόπιτα (2 συνταγές) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Πέμπτη, 11/06/09
Βλήτα γιαχνί με σκόρδο (απο τη Γαύδο)

Υλικά

  • 1 κιλό βλίτα πλυμένα και  αζεμάτιστα.
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα,
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 μεγάλες  ντομάτες ψιλοκομμένες,
  • 2 πατάτες κομμένες κυδωνάτες,
  • 1 φλυτζάνι λάδι,
  • αλάτι και  φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • 1 ποτήρι νερό.

Εκτέλεση

  • Πετάμε τα σκληρά κοτσάνια  από τα πλυμένα βλίτα, και  τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα  που έχω σοτάρει τα κρεμμύδια.
  • Κατόπιν  ρίχνουμε τις πατάτες , τα σκόρδα,  τις ντομάτες αλατοπιπερώνω  και προσθέτω 1 ποτήρι νερό .
  • Σκεπάζω να σιγοβράσει το φαγητό για 35΄περίπου.
  • Δοκιμάζω αν οι γεύσεις των υλικών παντρεύονται  και είναι νόστιμα.
  • Σερβίρω σε θερμοκρασία δωματίου.
Βλητόπιτα ή λαχανόπιτα (απο την Κάσο)

  • Γίνεται σαν κανονική πίτα με μπόλικο κρεμμύδι ,
  • λίγο ρύζι, και φυσικά 
  • ζεματισμένα βλίτα καλά  στυμμένα,
  • αλάτι και πιπέρι και
  • φύλλο χωριάτικο. 
  • Κατασκευάζεται δε, όπως όλες οι πίτες.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 11239
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 11-06-2009 15:58
 
Κυρια Αρετη υπεροχες οι συνταγες σας. 
Την πρωτη την φτιαχνω και εγω.
 
melita
2. 11-06-2009 22:05
 
Τα βλίτα μέχρι τώρα τα έκανα βραστά! Θα το δοκιμάσω και γιαχνί πιστεύω πως θα είναι νόστιμα και έτσι. Μπράβο κυρια Αρετή
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 16/06/11 )