Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Μπουφές arrow Γεμιστές άψητες ντομάτες
Γεμιστές άψητες ντομάτες Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Πέμπτη, 11/06/09

Ουζομεζές, από τα τσιπουράδικα του  Βόλου!

Υλικά (για 8 άτομα)
  • Μικρές ντοματούλες
  • Κατσικίσιο τυρί

Άλλα υλικά

  • 100 μλ . ελαιόλαδο
  • φρέσκος μαϊντανός,
  • ½ ματσάκι σχοινόπρασσο (τσάίβς),
  • 1 κρεμμύδι μικρό,
  • ½ κουταλάκι θυμάρι,
  • 80 γρ. πολτός ελιάς,
  • 10 μλ. ξϊδι μπαλσάμικο,
  • Υλικά καρύκευσης
  • Αλάτι,
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι,

Υλικά διακόσμησης

  • Μαύρες ψιλοκομμένες ελιές
  • Ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά,
  • Κάπαρη
Εκτέλεση
  • Παίρνω ντοματούλες πλυμένες και στεγνωμένες, και τις αδειάζω  προσεκτικά με κουταλάκι και φυλάω το καπελάκι τους.
  • Τις αφήνω ανάποδα να στραγγίσουν σε ένα ταψί.
  • Πλένω και  ψιλοκόβω τα αρωματικά φυτά. Καθαρίζω και  ψιλοκόβω το κρεμμυδάκι.
  • Λιώνω με ένα πιρούνι το κατσικίσιο τυρί, και το ενώνω σε βαθύ πιάτο με το λάδι 
  •  και το κρεμμύδι.
  • Χωρίζω το μείγμα σε 2 ίσια μέρη..
  • Ενώνω το πρώτο μέρος με  τον πολτό ελιάς , και το άλλο  με τα ψιλοκομμένα       αρωματικά φυτά.
  • Ετοιμάζω μια βινεγκρέτ  με το  βαλσάμικο ξίδι. Αλατοπιπερώνω, το μείγμα και το εσωτερικό κάθε ντομάτας..
  • Γεμίζω με μια κουταλιά  τυριού και αρωματικά φυτά, .και μια κουταλιά  από το μείγμα τυριού ελιάς.
  • Βάζω τις ντοματούλες στο δίσκο  για σερβίρισμα και διακοσμώ με  φυλλαράκια τσάίβς, και κυβάκια ελιάς και πιπεριάς  και κάπαρης και περιχύνω με ελάχιστη βινεγκρέτ.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 8529
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 18/09/13 )