Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Φάβα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Κυριακή, 10/06/07
Υλικά:
1/2 κιλό φάβα
2 μεγάλα κρεμμύδια
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκ.)
αλάτι - πιπέρι
χυμός 1 λεμονιού
Ψιλοκομμένος μαϊντανός

Τρόπος παρασκευής
Πλένουμε την φάβα και τη βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που να την καλύπτει. Αφαιρούμε τον αφρό που θα σχηματιστεί. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια κομμένα στα 4 και αφήνουμε να βράσει για περίπου 1 ώρα. Τα περνάμε από τον μύλο. Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, το μείγμα της φάβας, αλάτι, πιπέρι και το αφήνουμε να σιγοψηθεί για 5 λεπτά. Αποσύρουμε και τοποθετούμε την φάβα σε πιατέλα. Ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον χυμό των λεμονιών και πασπαλίζουμε με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και μαϊντανό.
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )