Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ταχινόπιτα Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από melita   
Παρασκευή, 12/06/09
Υλικα:
  • 1 φύλλο ζυμης σφολιατας
  • 1 φλ. καρυδοψιχα
  • 300 γρ ταχινι
  • 1 φλ. ψιλη ζαχαρη
  • 1 φλ. ξανθες σταφιδες
  • 1 κ.σ κανελα
Προετοιμασία:
  • Προθερμαινουμε τον φουρνο στους 180 βαθμους
  • Τριβουμε στο μπλεντερ τα καρυδια.
  • Ζεσταινουμε σε ενα μικρο κατσαρολακι το ταχινι μεχρι να λιωσει.
  • Λαδωνουμε καλα ενα στρογγυλο ταψι με αποσπώμενη την στεφανη και στρωνουμε το φυλλο της σφολιατας μας. Βαζουμε τις σταφιδες μεσα στο νερο για μιση ωρα να μουλιασουν
Εκτελεση:
  • Σε μια λεκανη βαζουμε το λιωμενο ταχινι, τη ζαχαρη, τα τριμμενα καρυδια, την κανελα και ανακατευουμε με ενα κουταλι μεχρι να ενωθουν καλα τα υλικα μεταξυ τους.
  • Αδειαζουμε το μειγμα μας μεσα στο ταψι και στρωνουμε ομοιομορφα.
  • Διπλωνουμε προς τα μεσα τα κομματια της ζυμης που εξεχουν και τα λαδωνουμε καλα με ενα πινελο. Βαζουμε το ταψι στο φουρνο μεχρι να ροδισει το φυλλο μας (περιπου 40 λεπτα)
Σερβιρουμε την πιτα μας ζεστη.

Tip: Για λιγοτερη σφιχτη πιτα μπορουμε να αντικαταστησουμε το μισο ταχινι με αλευρι.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 7561
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 22/02/10 )