Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Μαγειρική - Σάλτσες και Σούπες arrow Κέτσαπ με τσίλι (Καυτερή)
Κέτσαπ με τσίλι (Καυτερή) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Παρασκευή, 12/06/09
Υλικά
  • 4 κιλά ντοματάκια  (κομιντόρια  ξεφλουδισμένα ξεσποριαμένα και ψιλοκομένα,
  • 4 καλά κρεμμυδια  ψιλοκομμένα,
  • 1 η 2 καυτερές πιπεριές εσποριασμένες ( απαραιτητα τις πιάνετε με πλαστικά γάντια)  εξαρτάται από το γούστο σας
  • 2 πράσινες πιπεριές  γλυκιές  ξεσποριασμένες
  • 5 κουταλιές γεμάτες της σούπας ζάχαρη
  • 2 δόντια  ξεφλουδισμένου σκόρδου,
  • 3/4 ποτηριού του νερου  με ξύδι
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1 κουταλιά  γλυκό κοκκινοπίπερο (πάπρικα),
  • 2 κουταλιές μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλάκια μπαχάρι ολόκληρα σποράκια  (γλυκό μοσχοπίπερο)(αυτά τα δύο με την κανέλα  σε τούλι)
  • 2 κουταλάκια  μουστάρδα 
  • 1 ξύλο κανελα
Εκτέλεση

Σε μιά κατσαρόλα τα βράζουμε πολύ καλά και κατόπιν τα αφήνουμε να κρυώσουν  βγλάζουμε το τούλι και το πετάμε, και τα περνάμε στο  μπλέντερ. 

Ξαναρίχνω  στην κατσαρόλα  για λίγο ακόμη βράσιμο περίπου 20΄, και αφού κρυώσει το βάζουμε σε μπουκάλια  ρίχνοντας   λίγο λάδι για να απομονόνουμε από τον αέρα  και αν έχουμε και από ένα κλαδάκι πλυμμένο βασιλικό.Βοηθάει να μην πιάνει μικροβια και μούχλα. 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Καλό θα ειναι τα βαζάκια να τα αποστειρώσουμε σε βραστό νερο με ξυδι και αλάτι.Τα γεμιζω τα κλεινω,απο στειρώνω παλι και τα βαζω να σταθουν αναποδα εξω απο το νερο για λιγες ωρες.Ετσι επιτυγχανω το βακιουμ.Για ακομη μεγαλυτερη διατηρηση τα βουτάω αν ειναι με φελο μεσα σε λιωμενο κερι 3 φορες και τα αφηνω να κρυωσουν.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 8670
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 28/09/10 )