Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
bookmark 
Συχνές αναζητήσεις

αγκινάρες   αρνάκι   γαρίδες   γεμιστά   γιαούρτι   κολοκυθάκια   κοτόπουλο   κουλουράκια   λαχανικά   μακαρόνια   μανιτάρια   μαρμελάδα   μελιτζάνες   μοσχάρι   μπέικον   μπισκότα   μπριζόλες   ντομάτα   παγωτό   πατάτες   πιπεριές   πορτοκάλι   σοκολάτα   σουφλέ   σπανάκι   τάρτα   τούρτα   τυρόπιτα   φιλέτο   χοιρινό   χταπόδι  

Προτεινόμενος πλοηγός
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πίτες και Ψωμιά arrow Τυροπιτάκια Νο.08 (ή Λουκανοπιτάκια)
Τυροπιτάκια Νο.08 (ή Λουκανοπιτάκια) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από nenapant   
Παρασκευή, 12/06/09
0034_400_01

Η συνταγή είναι της πεθεράς μου και την έκανα πρόσφατα,την τράβηξα φωτό,είναι η πρώτη φωτό που δημοσιεύω δεν ξέρω αν είναι καλή,πάντως σε γεύση θα με θυμηθείτε..

Υλικα
  • 2 αυγά
  • 2 φακελάκια μαγιά
  • 1κ.γ ζάχαρη
  • 1κ.γ αλάτι
  • 2φλυτζάνακια (του ελληνικού καφέ)σπορέλαιο
  • 1φλυτζανι τσαγιού γάλα
  • 1φλυτζανάκι (του ελληνικού καφε)νερό
  • Τυρί φέτα( ή λουκανικάκια που πρώτα τα έχουμε βράσει)
  • Aλέυρι όσο πάρει(σίγουρα 3,5 κούπες θα χρειαστείτε)για ολες τις χρήσεις
Εκτέλεση

Ανακατέυουμε τα παραπάνω υλικά εως και το νερό.Μετά ρίχνουμε το αλεύρι και πλάθουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.Χωρίζουμε το ζυμάρι μας κόβουμε σε 4 ίδια κομμάτια,ανοίγουμε ένα ένα τα φύλλα,όχι πολύ λεπτά και πλάθουμε ίσα για να ανοίξει λίγο το φύλλο.Πέρνουμε το ένα φύλλο χαράζουμε στη μέση σταυρό και κόβουμε τρίγωνα ανάλογα με το σχήμα που θέλουμε .Βάζουμε λίγο γέμιση στην φαρδιά πλευρά και τα κλέινουμε όπως κλέινουμε τα ντολμαδάκια,από την φαρδιά προς την στενή πλευρά βάζοντας μέσα ότι περισσέυει..Αν βάλουμε κουκανικάκια τα βράζουμε πρώτα.Τέλος αλοίφουμε με αυγό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180c για 30 λεπτά.

καλή επιτυχια


Προσθήκη ως Αγαπημένο (32) | Εμφανίσεις: 13953
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (15)
1. 16-06-2009 23:05
 
Νενα μπραβο ακομα μια πολυ ωραια συνταγη!!αυτα θα εκτελεστουν αυριο κιολας! 
ευχαριστουμε πολυ!
 
margarita79
2. 17-06-2009 06:38
 
ΜΠράβο στην πεθερά για τη συνταγή και στη νύφη για την εκτέλεση και τη φωτογραφία!
 
vago
3. 17-06-2009 07:21
 
Μωρέ και η φωτογραφία και η συνταγή σκίζει ;) Μπράβο σου
 
ekaterini
4. 17-06-2009 07:24
 
Θέλω όμως κάτι να ρωτήσω και από τον ενθουσιασμό το ξέχασα :upset Τι είναι το ελλ. που γράφεις ? και επίσης πόσο ακριβώς νερό?
 
ekaterini
5. 17-06-2009 08:08
 
Φανταστικά!!!! :zzz
 
atalanth
6. 17-06-2009 09:32
 
Λαχταριστκότατα είναι :upset
 
sgr
7. 17-06-2009 09:39
 
σας ευχαριστω για τα καλα σας λογια...ekaterini το ελλ.σημαινει ελληνικου καφε,εχεις δικιο δεν ηταν πολυ κατανοητο,το διορθωσα και επανω...οποιες τα κανετε να μου πειτε εντυπωσεις...φιλακια
 
nenapant
8. 17-06-2009 11:18
 
Αχ τι λαχταριστά πράγματα είναι αυτά. Μου θυμίζουν κρουασανάκια! Θα εκτελεστούν άμεσα και από μας (Μαίρη & Μάχη φυσικά). ;) Μπράβο Νένα για τη φωτό... είναι πολύ καλή.
 
Mary
9. 17-06-2009 21:16
 
καταπληκτικαααα
 
nitsa2009
10. 17-06-2009 22:06
 
Τέλεια, συγχαρητήρια...ήδη τώρα βρίσκονται στο φούρνο!!! :)
 
cdoun
11. 19-06-2009 11:24
 
κοριτσια σας προτεινω να κανετε 2πλη δοση γιατι θα φαγωθουν κατευθειαν...βαλτε και λιγα στον καταψυκτη να εχετε για κολατσιο για τη δουλεια ή για κερασμα αν περιμενετε κοσμο.... :p
 
nenapant
12. 23-06-2009 15:14
 
Νένα είναι καταπληκτικά!!! Τα έφτιαξα χθές και με λουκανικάκια και με τυρί, και εξαφανίστηκαν πρίν προλάβουν να κρυώσουν ;) Λέω να φτιάξω σήμερα και άλλα για τον καταψύκτη, και θα ετοιμάσω και σκέτα για να βάζω γέμιση σαν σαντουϊτσάκια. Ευχαριστούμε για τη συνταγή :zzz
 
YANNA
13. 23-06-2009 17:06
 
χαιρομαι που σου αρεσαν και που πηρες την αποφαση να τα κανεις.Καλες μασες ευχομαι...
 
nenapant
14. 04-09-2009 01:07
 
λοιπον αν και αργησα λιγο τα φτιαξα σημερα. 
Σε γενικες γραμμες ηταν αρκετα καλα ομως ειχα την εντυπωση οπως τα εβλεπα οτι η υφη της ζυμης θα ηταν πιο αφρατη και μαλακη.Τελικα ηταν εξωτερικα σκληρα και μεσα αρκετα αφρατα αλλά στο συνολο καπως σφικτα σαν κουρου. 
Αυτο που ηθελα ομως να σε ρωτησω ειναι αν αφηνουμε καθολου τη ζυμη να φουσκωσει πριν το πλασιμο διοτι διαπιστωσα οτι ναι μεν φουσκωσαν παρα πολυ αλλα εσκασαν ολα και χυθηκε η γεμιση..μηπως επρεπε να τα αφησουμε να φουσκωσουν λιγο πριν το ψησιμο?  
Πντως μας αρεσαν και στον μικρο μου κα θα τα ξαναφτιαξω αφου διευκρινησουμε αυτο το σημειο διοτι απο εμφανιση δε μου βγηκαν καλα.
 
margarita79
15. 28-11-2009 15:07
 
μαργαριτα μου χιλια συγνωμη για την αργοπορημενη απαντηση,πραγματικα δεν εχω αφησει ποτε να κατσει η ζυμη καποιες φορες και σε εμενα σκανε αλλα ειναι γιατι τα παραγεμιζω με γεμιση..η yanna που τα εκανε αραγε τις εγιναν ετσι?αν μπορει ας μας απαντησει
 
nenapant

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 14/05/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news

Μαγειρεύουμε με :

Cuisineware - Τηγάνι καστανιέρα
Συνεργασίες
Λιτσαρδοπούλου Αλεξάνδρα
Το Top στην φιλοξενία