Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Λιαστές ντομάτες Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Παρασκευή, 12/06/09
Υλικά και Εκτέλεση
  • Πλένουμε  και κόβουμε στην μέση πολλές ντομάτες και βγάζουμε τα σπόρια τους.
  • Τις αλατίζουμε και τις απλώνουμε σε τελάρο στο ήλιο να στραγγίσουν και να ξεραθούν, επι μια εβδομάδα  γυρίζοντας  από όλες τις πλευρες να στεγνώσουν παντού. Τις έχουμε σκεπασμένες με 2/πλο τούλι ή τουλπάνι.
  • Σε μια εβδομαδα τις βαζω σε ταψί και τις φουρνιζω στους 15ο Κ για μιση ωρα να στεγνώσουν κι αλλο. 
  • Κατοπιν οταν κρυώσουν τις φυλάω σε βαμβακερή σακούλα  σε σκιερό και δροσερό μέρος Προσοχή οχι υγρό. Καλλίτερα ειναι μεσα σε μεγαλο βαζο με λαδι απο επανω και ερμητικά κλειστό. Διατηρουνται πολυ καιρο
Χρησιμοποιούνται  σαν ουζομεζες, και λιωμενες στο μουλτι σαν άλειμμα νόστιμο σε ψωμάκια για νόστιμα καναπεδακια, ή σε σάλτσες φαγητών ή γαρνιτούρες!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 6555
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 17-06-2009 11:14
 
Φτιάχνουμε κι εμείς τις λιαστές μόνο που δεν τις φουρνίζουμε για να είναι πιο μαλακές και τις αφήνουμε μόνο 2-3 μέρες στον ήλιο. Μετά τις βάζουμε κατευθείαν σε βάζο με λάδι στο οποίο έχουμε βάλει και λίγους κόκκους πιπέρι, κόλιανδρο και ρίγανη για περισσότερη νοστιμιά. Δίνουν φοβερή γεύση στα φαγητά και στις μαρουλοσαλάτες!
 
soultana

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 22/02/10 )