Υλικά και Εκτέλεση
- Πλένουμε και κόβουμε στην μέση πολλές ντομάτες και βγάζουμε τα σπόρια τους.
- Τις αλατίζουμε και τις απλώνουμε σε τελάρο στο ήλιο να στραγγίσουν και να ξεραθούν, επι μια εβδομάδα γυρίζοντας από όλες τις πλευρες να στεγνώσουν παντού. Τις έχουμε σκεπασμένες με 2/πλο τούλι ή τουλπάνι.
- Σε μια εβδομαδα τις βαζω σε ταψί και τις φουρνιζω στους 15ο Κ για μιση ωρα να στεγνώσουν κι αλλο.
- Κατοπιν οταν κρυώσουν τις φυλάω σε βαμβακερή σακούλα σε σκιερό και δροσερό μέρος Προσοχή οχι υγρό. Καλλίτερα ειναι μεσα σε μεγαλο βαζο με λαδι απο επανω και ερμητικά κλειστό. Διατηρουνται πολυ καιρο
Χρησιμοποιούνται σαν ουζομεζες, και λιωμενες στο μουλτι σαν άλειμμα νόστιμο σε ψωμάκια για νόστιμα καναπεδακια, ή σε σάλτσες φαγητών ή γαρνιτούρες! Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 6555 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |