Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγολόγιο arrow Όσπρια arrow Ρεβυθοκεφτέδες Σάμου
Ρεβυθοκεφτέδες Σάμου Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Κυριακή, 10/06/07
Υλικά:
1/2 κιλό ρεβύθια
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 μεγάλες ντομάτες ή ένα κουτί ντοματούλες
(στραγγίζουμε το νερό)
1/2 κουταλάκι σόδα
χυμός 1 λεμονιού
Δυόσμο (1 ματσάκι)
1 κουταλιά ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
σόδα φαγητού

Τρόπος παρασκευής
Μουσκεύουμε τα ρεβύθια από την προηγούμενη μέρα σε χλιαρό νερό. Τα περνάμε από τον μύλο μαζί με τα κρεμμύδια και τις ντομάτες. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αλεύρι τόσο όσο να σταθεροποιηθεί το μείγμα. Ζεσταίνουμε το λάδι (όχι δυνατή φωτιά) και με ένα κουτάλι παίρνουμε λίγο λίγο από το μείγμα και τα βάζουμε να τηγανισθούν.
Τηγανίζονται σε μέτρια φωτιά.
Δεν αλευρώνονται
Είναι πεντανόστιμος μεζές ακόμη και κρύος.
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )