Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αντσούγιες Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από KATE   
Δευτέρα, 15/06/09
Υλικά
  • 1 κιλό φρέσκιες αντσούγιες
  • 125 ml (1/2 φλιτζάνι) ελαιόλαδο
  • 125 ml (1/2 φλιτζάνι) νερό ή αν υπάρχει ζωμός ψαριού
  • 1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • φρέσκια ρίγανη
  • αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
  • Ξεπλένουμε και καθαρίζουμε τις αντσούγιες, αφαιρώντας τα κεφάλια και τα έντερα.
  • Τις πλένουμε καλά και τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο τηγάνι.
  • Προσθέτουμε το νερό ή το ζωμό ψαριού, τον άνηθο και το μαϊντανό και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
  • Τοποθετούμε το λεμόνι και το σκόρδο πάνω από κάθε ψάρι και νοστιμεύουμε με αλάτι και πιπέρι.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σιγοβράζουμε για άλλα 7-8 λεπτά, ή μέχρις ότου να γίνουν τρυφερές οι αντσούγιες.
  • Πασπαλίζουμε με φρέσκια ρίγανη πριν σερβίρουμε.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 4960
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 18-06-2009 17:54
 
Πρέπει να είανι πολύ γευστικό! 
Θα το δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία! 
Μπράβο! :)
 
lovestars

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 22/06/09 )