Υλικά
- 1 κιλό φρέσκιες αντσούγιες
- 125 ml (1/2 φλιτζάνι) ελαιόλαδο
- 125 ml (1/2 φλιτζάνι) νερό ή αν υπάρχει ζωμός ψαριού
- 1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες
- ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- φρέσκια ρίγανη
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Ξεπλένουμε και καθαρίζουμε τις αντσούγιες, αφαιρώντας τα κεφάλια και τα έντερα.
- Τις πλένουμε καλά και τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο τηγάνι.
- Προσθέτουμε το νερό ή το ζωμό ψαριού, τον άνηθο και το μαϊντανό και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
- Τοποθετούμε το λεμόνι και το σκόρδο πάνω από κάθε ψάρι και νοστιμεύουμε με αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σιγοβράζουμε για άλλα 7-8 λεπτά, ή μέχρις ότου να γίνουν τρυφερές οι αντσούγιες.
- Πασπαλίζουμε με φρέσκια ρίγανη πριν σερβίρουμε.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 6695 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |