Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Μοσχάρι με μπάμιες στη γάστρα
Μοσχάρι με μπάμιες στη γάστρα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από melita   
Τρίτη, 16/06/09

Για τη συνταγή αυτή ευχαριστώ τη φίλη μου Σπυριδούλα .

Υλικά
  • 2 κιλά μοσχάρι (μαλακό)
  • 2 πακέτα μπάμιες μικρές κατεψυγμένες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ποτήρι λάδι
  • 1 ποτήρι του κρασιού κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ
  • 2 κουταλιες της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιες της σούπας κάρυ
  • λίγο ταμπασκο
  • αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
  • Κόβετε το κρέας σε μικρά κομματάκια και το τοποθετείτε στη γάστρα με το κρεμμύδι χοντροκομμένο. Ρίχνετε το λάδι, σκεπάζετε τη γάστρα και τη βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο και αφηνετε το φαγητό να τσιγαριστει στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Αφου τσιγαριστει ρίχνετε τον πελτε διαλυμένο σε δυο ποτηρια νερό ή ενα κουτι χυμό ντομάτας και το αφηνετε να ψηθει στους 180-200 βαθμούς για μία ώρα περιπου.
  • Όταν το κρεας είναι σχεδον ετοιμο ρίχνετε τις μπάμιες (προηγουμένως τις έχετε ρίξει σε νερό που βράζουν με μια κουταλιά αλάτι και 1 φλυτζάνι του καφέ ξύδι, για 5 λεπτά για να μη σαλιώνουν).
  • Τις στραγγίζετε και τις ρίχνετε μέσα στη γάστρα με το κρέας .
  • Ρίχνετε λίγο νερό εάν χρειάζεται.
  • Προσθέτετε τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, λίγες σταγόνες ταμπασκο, το κάρυ και το σκόρδο ψιλοκομμένο.
  • Σιγοψήνετε για μία ώρα περίπου.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 16438
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 18-06-2009 13:56
 
Ειναι έργο τέχνης 
Καταπληκτηκο  
Μπράβο Μελιτα
 
susudi
2. 18-06-2009 16:13
 
susudi μου παντα γλυκια και ευγενικη . 
Σε ευχαριστω ,καλη μου.
 
melita
3. 22-03-2010 21:20
 
το ποτήρι με το κρασί το πίνουμε κατά την παρασκευή?
 
nvage516

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 11/06/10 )