Χρόνος προετ. 15΄ Μαγειρέματος 1ω, βαθμ. δυσκολίας + Υλικά - 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 4-5 μεγάλα κίτρινα κρεμμύδια γλυκά σε λεπτά φετάκια
- ½ κούπας ζάχαρη
- 1 κουταλάκι αλάτι
- μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 100 γραμ. σταφίδα μαύρη
- ½ κούπας μαυροδάφνη
- 1 ½ εκλεκτής ποιότητος κρασόξιδο ή μπαλσάμικο.
Εκτέλεση Σε μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα ζεσταίνω το λάδι και ρίχνω τα κρεμμύδια και ανακατεύω 10΄. Προσθέτω 1 κουταλάκι αλάτι την ζάχαρη, τις σταφίδες και άφθονο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και συνεχίζω το μαγείρεμα ανακατεύοντας συνεχώς ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη εντελώς και τα κρεμμύδια να αρχίσουν να κολλάνε μεταξύ τους 6΄-7΄ Προσθέτω το κρασί >και το ξύδι και αφήνω το μείγμα να πάρει μια βράση. Χαμηλώνω την φωτιά σκεπάζω και σιγομαγειρεύω για 1ωρα περίπου ή ώσπου να σχηματισθεί μείγμα πηκτό και διάφανο σαν μαρμελάδα. Το αφήνω να κρυώσει και το μοιράζω σε βαζάκια αποστειρωμένα. Διατηρείται 2 εβδομάδες στο ψυγείο. Είναι τέλειο σε γεύση με τα χοτ ντόγκς και με τα χάμπουργκερς. Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 9209 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |