Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Σάλτσες και Σούπες arrow Μαρμελάδα κρεμμυδιού (onion marmalade u.s.a)
Μαρμελάδα κρεμμυδιού (onion marmalade u.s.a) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Τρίτη, 16/06/09

Χρόνος  προετ. 15΄  Μαγειρέματος  1ω,  βαθμ. δυσκολίας +

Υλικά
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 4-5 μεγάλα κίτρινα κρεμμύδια  γλυκά  σε λεπτά φετάκια
  • ½ κούπας  ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 100 γραμ.  σταφίδα μαύρη
  • ½ κούπας μαυροδάφνη
  • 1 ½   εκλεκτής ποιότητος κρασόξιδο ή μπαλσάμικο.
Εκτέλεση

Σε μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα ζεσταίνω το λάδι και ρίχνω τα κρεμμύδια και ανακατεύω 10΄. Προσθέτω  1 κουταλάκι αλάτι την ζάχαρη, τις σταφίδες και  άφθονο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και συνεχίζω το μαγείρεμα ανακατεύοντας συνεχώς ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη εντελώς και τα κρεμμύδια να αρχίσουν να κολλάνε   μεταξύ τους 6΄-7΄

Προσθέτω το κρασί >και το ξύδι και αφήνω το μείγμα να πάρει μια βράση. Χαμηλώνω την φωτιά σκεπάζω και σιγομαγειρεύω για 1ωρα περίπου ή ώσπου να σχηματισθεί μείγμα πηκτό και διάφανο σαν μαρμελάδα. Το αφήνω να κρυώσει και το  μοιράζω  σε βαζάκια αποστειρωμένα. Διατηρείται 2 εβδομάδες στο ψυγείο. Είναι τέλειο σε γεύση με τα χοτ ντόγκς και με τα χάμπουργκερς.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 9209
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 18-06-2009 21:48
 
Την έψαχνα αυτή τη συνταγή. Θα μπορούσαμε ίσως να αντικαταστήσουμε τις σταφίδες με κάτι άλλο ή να τις παραλείψουμε εντελώς?
 
vago
2. 18-06-2009 21:50
 
Ισως , αλλά αν το κανεις δεν θα έχει την ίδια γεύση...!
 
pastaflora
3. 29-11-2009 21:33
 
Που ακριβώς την χρησιμοποιούμε την συγκεκριμένη μαρμελάδα;
 
linmak88
4. 29-11-2009 22:14
 
Μα σας το έγραψα, ήδη, αλλά και σε μεζεδάκια με τυρι, και κρεατικα ή πουλερικά. Ειναι μαρμελάδα τσάτνευ πικάντικη όχι πάντα γλυκια αλλά με γλυκόξυνη γεύση...
 
pastaflora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 22/06/09 )