Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Κομπόστες και Μαρμελάδες arrow Μαρμελάδα πορτοκάλι ή εσπεριδοειδή με μέλι
Μαρμελάδα πορτοκάλι ή εσπεριδοειδή με μέλι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Τρίτη, 16/06/09
Η πιο υγιεινή μαρμελάδα !!!
Υλικά
  • 15 φλούδες από  πορτοκάλι ή οποιοδήποτε εσπεριδοειδές.
  • Άφθονο νερό
  • 1 κιλό μέλι
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 5  η 10 γαρύφαλλα

Εργαλεία

  • 1 λεκάνη,
  • εστία  κουζίνας,
  • 1 μπλέντερ, ή μούλτι
  • 1 κουτάλα
Εκτέλεση

Μουλιάζω τις φλούδες μόνον σε άφθονο νερό  το οποίο αλλάζω κάθε μέρα  για 10 ή 15 μέρες,  σε μια λεκάνη  για να ξεπικρίσουν αρκετά.

Κατόπιν  τις σουρώνω και τις   πολτοποιώ  μέτρια και βράζω την πούλπα-χυλό για μια βράση χωρίς άλλο νερό προσέχοντας να μην κολλήσει. Ρίχνω μέσα  και τα κανελλο γαρύφαλλα.

Αμέσως μετά ρίχνω  το μέλι και τα ανακατεύω να γίνουν ένα μείγμα  ομοιόμορφο.

Τα αφήνω να πάρουν μια βράση όχι πολύ για να μην καταστραφούν οι βιταμίνες του μελιού πού είναι πολύτιμες, για να δέσουν  και τα δύο υλικά σαν μια νόστιμη μαρμελάδα.

Κατόπιν βάζω σε απλό τάπερ και φυλάσσω στο ψυγείο , ή αν θέλω να διατηρηθεί πολύ καιρό την βάζω σε βρασμένα αποστειρωμένα  δηλαδή βαζάκια τα οποία κλείνω αεροστεγώς και  αποστειρώνω ως εξής:

  • 1ος Τρόπος τα βουτάω ανάποδα σε μια κατσαρόλα νερό που βράζει, μέχρι να βγει και η τελευταία φυσαλίδα αέρα από μέσα  τους.Κατόπιν τα αφήνω να κρυώσουν και  τα σφίγγω να κλείσουν κι άλλο και να σχηματιστεί η λακκούβα στο πώμα , πού λέγεται Βάκιουμ , επιτυγχάνουμε δηλαδή το αεροστεγές κλείσιμο των βάζων.
  • 2ος Τρόπος: Πλένω πολύ καλά τα βαζάκια  με σαπουνάδα και τα καπάκια τους. Στεγνώνω τα καπάκια ξεχωριστά , και βάζω  μόνον τα γυάλινα  βαζάκια στον φούρνο στους 170ο Κ. Τα αφήνω εκεί μέχρι να σβήσει το φωτάκι.Τα βγάζω και τα αφήνω να κρυώσουν.Μόλις δέσει η μαρμελάδα   γεμίζω τα  αποστειρωμένα βαζάκια , τα κλείνω  ερμητικά  Και τα γυρίζω ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.  Έτσι δημιουργούμε πάλι  βάκιουμ.  

Έτσι μπορούμε να τις διατηρήσουμε για πάρα πολύ καιρό τις μαρμελάδες μας χωρίς να βάλουμε κονιάκ.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 14785
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 05/01/11 )