Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κοτοπουλο Σασέρ Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από melita   
Τρίτη, 16/06/09
Υλικά
  • 4 μερίδες κοτόπουλο
  • 100 γρ βούτυρο
  • 175 γρ κρεμμυδακια στιφάδου
  • 100 γρ μανιταρια σε φετες
  • 300 ml ζωμός κοτοπουλου
  • 300 ml λευκό ξηρό κρασι
  • 1 κουτ. ντοματοπελτες
  • 25 γρ αλευρι
  • 2 κουτ. μαιντανος ψιλοκομμενος
  • 2 φυλλα δαφνης
  • αλατοπιπερο
Εκτελεση
  • Προθερμαινετε τον φουρνο στους 200 βαθμους.
  • Ζεσταινετε το μισο βουτυρο σε κατσαρολα και τηγανιζετε το κοτοπουλο για 5-6 λεπτα την καθε πλευρα, να ροδισει καλά. Βγαζετε με τρυπητή σπάτουλα και τα βαζετε σε πυριμαχο σκευος.
  • Ριχνετε στο τηγανι τα κρεμμυδακια και τα μανιταρια και τηγανιζετε ανακατευοντας για 4-5 λεπτα. Τα ριχνετε επανω στο κοτοπουλο.
  • Προσθετετε σιγα-σιγα στο τηγανι τον ζωμο, το κρασι και τον ντοματοπελτε. Σε μπολακι ανακατευετε το υπολοιπο βουτυρο με το αλευρι .Μολις το μιγμα αρχιζει να βραζει στην κατσαρολα, ριχνετε σιγα -σιγα το βουτυρο και χτυπατε με συρμα να πήξει η σαλτσα. Προσθετετε τον μαιντανο, τα φυλλα δαφνης, αλατοπιπερωνετε και ανακατευετε.
  • Ριχνετε στη σαλτσα στο κοτοπουλο, σκεπαζετε και ψήνετε για 1 1/2 -2 ώρες να μαλακωσει καλα.
  • Πετατε τα φυλλα δαφνης. Πασπαλιζετε με λιγο φρεσκο ψιλοκομμενο μαιντανο και σερβιρετε με λαχανικα, ψητες πατατες, ρυζι ή ταλιατέλες.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 6819
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 22/06/09 )