Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρνάκι εξοχικό Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από melita   
Τρίτη, 16/06/09

 Για αυτή τη συνταγή ευχαριστώ την γειτόνισσά μου, Μαρία.

Υλικά
  • 1 κιλο αρνακι (μπουτι ή σπαλα)
  • 300 γρ κρεμμυδακια φρεσκα ή ξερα κομμενα σε φετες
  • 1 1/2 φλυτζανι του τσαγιου φυτινη
  • 1/2 κιλο πατατες μικρες πατατες στρογγυλες
  • 1/2 κιλο καροτα
  • 300 γρ αρακα
  • 300 γρ ανθοτυρο
  • ανηθος ψιλοκομμενος
  • αλατι-πιπερι
  • 1/2 κιλο φυλλο κρουστας
Εκτέλεση
  • Κόβετε το αρνάκι σε μερίδες ανάλογες και το αλατοπιπερώνετε.
  • Βάζετε τα κρεμμύδια με ένα φλιτζάνι φυτινη στην κατσαρόλα να μαραθούν. Έπειτα προσθέτετε το αρνάκι, το ανάλογο νερό του και το αφήνετε να βράσει για 45 λεπτά.
  • Ξεκοκκαλιζετε το αρνακι. Ρίχνετε τα υπόλοιπα χορταρικά, καροτα, αρακα και τα αφήνετε ολα μαζι να βράσουν για λιγο.
  • Τηγανίζετε τις πατάτες.
  • Κόβετε το φυλλο κατα μήκος σε λωρίδες των 20 εκατοστών και αρχίζετε να ετοιμάζετε τα δεματάκια του εξοχικού ως εξής :
    • Παίρνετε τις λωρίδες του φύλλου ανά δυο και τις απλώνετε σε μια λεία επιφάνεια τη μια πάνω στην αλλη.
    • Αλείφετε το πανω μερος του φυλλου με φυτινη και βαζετε στην ακρη του το ανάλογο κρέας και μείγμα (δηλ. αρακα, καροτα, πατατες, μερικα κομματια ανθοτυρο), πασπαλίζετε με άνηθο και τέλος τυλιγετε το φυλλο μαζί με τα υλικά σε μικρο σφικτο δεματακι, οπως τα ντολμαδακια.
  • Όσα ζευγη φυλλου βγαινουν, τοσα δεματακια γινονται και ετσι αναλογα χωριζονται και τα υπολοιπα υλικα.
  • Βαζετε τα δεματακια σε ενα ταψι, τα περιχυνετε με την υπολοιπη φυτινη και τα ψηνετε για 35-40 λεπτα της ωρας περιπου σε μετριο φουρνο.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 13393
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 25/01/16 )