Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Παγωτά και Γρανίτες arrow Σάμαλι πολίτικο με ιταλικά παγωτά (Gelati Italiani)
Σάμαλι πολίτικο με ιταλικά παγωτά (Gelati Italiani) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Τρίτη, 23/06/09

Σήμερα έχω τα γενέθλιά μου και σας στέλλω αυτές τις συνταγές να τις  φτιάξετε, πηγαίνουν με το σάμαλι το πολίτικο,  και να τις δοκιμάσετε  στην υγειά μου  μπας και μου στείλετε κάποια ευχούλα   και μένα.

Με αγάπη  Αρετή Πιστιόλα-Πασταφλώρα.
Σάμαλι πολίτικο

Υλικά 

  • ½ κιλό σιμιγδάλι ψιλό
  • ½  κιλό  ζάχαρη και  3 κουταλιές της σούπας ακόμη,
  • 2 αυγά ολόκληρα,
  • 2 γιαουρτάκια  μικρά πρόβεια χωρίς την πέτσα,
  • 1 ½ κουταλάκι γλυκού σόδα ποτού,
  • 2-3 μπαλάκια  τόση  λίγη μαστίχα  κοπανισμένη ,
  • Λίγα   ολόκληρα και ασπρισμένα αμύγδαλα., για το στόλισμα.
για το σιρόπι
  • 2 ½  ποτήρια νερό, 3 ποτήρια  ζάχαρη, 1 βανίλια ή φλούδα λεμονιού
    ή
  • 8 ποτήρια νερό,  ½ ποτήρι ζάχαρη, λεμόνι, ζάχαρη & γλυκόζη, ελάχιστη μαστίχα κοπανισμένη, και 1 βανιλίνη.

Εκτέλεση

  • Τα ανακατεύω όλα μαζί και τα φουρνίζω σε βουτυρωμένο ταψί.
    (Στο σημείο αυτό  οι γνώμες διχάζονται: Άλλοι λένε βουτυρωμένο το ταψί από πριν και άλλοι λένε  το βούτυρο το απλώνουμε μετά το ψήσιμο  για καλλίτερη γεύση όταν  θάναι  ζεστό).
  • Ακολούθως  με βρεγμένο μαχαίρι χαράσσω σε  κομμάτια το άψητο μείγμα μέσα στο ταψί και το φουρνίζω σε προ θερμασμένο φούρνο.
Ψήνεται στους 185ο Κελσίου μέχρι να ροδίσει.
Εν τω μεταξύ έχω έτοιμο το σιρόπι, και μόλις το ξεφουρνίσω  το σιροπιάζω  και το αφήνω να το απορροφήσει και να  κρυώσει.
Παγωτά Ιταλικά Gelatos Italianos !!

Ένα πολύ μικρό   αφιέρωμα από την συλλογή των παγωτών μου!

ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ : Εκτέλεση  γενικώς :

  • Κτύπημα  καλά στο μπλέντερ  και  κατάψυξη
  • Σε 6 ώρες έτοιμα!!! 

ΒΑΝΙΛΙΑ : Υλικά {Βασική  συνταγή}

  •  1 κρέμα γάλακτος μικρή,
  • 1 ποτήρι  άχνη ζάχαρη,
  • 1 ποτήρι γάλα εβαπορέ  αδιάλυτο,
  • 1 αυγό προαιρετικό,
  • 1 βανίλια
Σερβίρω με μέλι  ή κρέμα  ή λουκουμάδες ή κανταΐφι.

ΜΟΚΑ: Υλικά

Όλα τα παρά πάνω  της βανίλιας, και επί πλέον:
  • 3-4 κουταλιές του γλυκού  ΝΕΣΚΑΦΕ  σκόνη.
  • 1 κουταλιά της σούπας  κακάο.
Σερβίρω,  με αμύγδαλα καβουρδισμένα και καραμελλωμένα  και  χοντροκομμένα,  και βύσσινο.

ΣΟΚΟΛΑΤΑ  ΣΕΡΑΝΟ:

Όλα τα παρά πάνω υλικά της βανίλιας και της μόκας   και επί πλέον :
  • 4-5 κουταλιές της  σούπας  σκούρο κακάο,
  • 1 κουταλιά  σούπας  ΝΕΣΚΑΦΕ   σκόνη.
Αφού  τα κτυπήσω στο   μπλέντερ,  προσθέτω κομμάτια  μικρά κουβερτούρας.
Σερβίρω  με καβουρδισμένα  χοντροκομμένα και καραμελλωμένα αμύγδαλα και βύσσινο.

ΠΑΓΩΤΟ ΚΡΕΜΑ ΑΠΙΘΑΝΟ {πολύ εύγευστο} !!!

  • 1 ποτήρι  ζάχαρη  άχνη,
  • 1  εβαπορέ γάλα,
  • 1 ζαχαρούχο  γάλα
  • 2 αυγά ωμά προαιρετικά
  • 1 κρέμα  γάλακτος μικρή
Τα κτυπάω στο μπλέντερ,  και τα παγώνω  σε μεγάλη  ψύξη  για 5-6 ώρες. ΣΗΜ:  Προσθέτω  κακάο, κομμάτια σοκολάτας  κουβερτούρας,   νεσκαφέ  σκόνη,  και λικέρ   για να κάνω  μόκα  ή σεράνο   αναλόγως τι θέλω  να κάνω, γαρνίρω με βύσσινο  σιρόπι και καραμελλωμένα αμύγδαλα.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 9962
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 25-06-2009 10:11
 
ειναι ολα ενα και ενα...χρονια σου πολλα να εισαι γερη και του χρονου με υγεια...να τα χιλιασεις...πολλες ευχες απο καρδιας... :) :)
 
nenapant
2. 25-06-2009 10:32
 
χίλιαευχαριστώ , και χαίρομαι που σου άρεσαν! Και σύ να ζήσεις πάραπολλά χρόνια να μας φωτίζεις με τις γνώσεις και εμπειρείες σου!!!...
 
pastaflora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 03/03/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός