Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Καρυδόπιτα Νο.06 ζουμερή Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 7
Έχει υποβληθεί από lovestars   
Πέμπτη, 25/06/09
Ευρετήριο άρθρου
Καρυδόπιτα Νο.06 ζουμερή
Σελίδα 2
dsc06512_400

Καρυδόπιτα... ένα αγαπημένο γλυκό, η συνταγή που θα αναφέρω δεν είναι το κλασικό κέικ καρύδι που φτιάχνουν συνήθως με λίγο σιρόπι... είναι πραγματικά η τέλεια καρυδόπιτα που μου την έμαθε η μαμά της φίλης μου της Κατερίνας, ένας σοβαρός λόγος που όλοι πηγαίναμε στα πάρτυ που έκανε....!

ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΣ:
  • 12 αυγά
  • 2 κούπες ζάχαρη (ταιριάζει και η καστανη ζάχαρη)
  • 2 κούπες φρυγανιά τριμμένη
  • 3 κουταλάκια του γλυκού bakin-powder
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα σκόνη
  • 3 κούπες καρύδι ψιλοκομμένο

για το σιρόπι

  • 6 ποτήρια νερού νερό
  • 5 ποτήρια νερού ζάχαρη
  • 7-8 κουταλιέςτης σούπας κονιάκ
ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ:
  • Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν περίπου 4-5 λεπτά και προσθέτουμε τα υλικά κατά σειρά.
  •  Όταν ολοκληρώσουμε το μείγμα, το βάζουμε σε αντικολλητικό ταψί μεσαίου μεγέθους  και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα..
  •  Αφού ψηθεί η καρυδόπιτα την αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι.
  •  Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά μέχρι να βράσουν και να δέσει το σιρόπι.
  • Τέλος περιχύνουμε την καρυδόπιτα, πρέπει να προσέξουμε το σιρόπι να πάει παντού γι αυτό το κάνουμε σιγά σιγά και την βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

tips: μπορείτε να σερβίρετε με μία μπάλα παγωτό βανίλια και σιρόπι σοκολάτα !

 Τη συνταγή αυτή θα τη βρείτε και στο προσωπικό μου blog myfunkycook.blogspot.com


Προσθήκη ως Αγαπημένο (27) | Εμφανίσεις: 51778
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (21)
1. 13-03-2010 00:48
 
Το μόνο που έχω να πω για την καρυδόπιτά σου είναι ότι είναι τέλεια!!! :upset :upset Δέκα άριστα από μένα! Αποφάσισα να την κάνω γλυκάκι για τα παιδάκια του σχολείου, μιας και είχαν τα πιτσιρίκια μου γενέθλια. 
Και φυσικά δεν μπορούσα να τη στείλω ακριβώς έτσι γιατί θα ήταν δύσκολο να σερβιριστεί. 
Έκανα λοιπόν το εξής: 
Καταρχήν την έβαλα στη λαμαρίνα του φούρνου, γιατί την ήθελα να γίνει λεπτή. Την χάραξα ανά 4 εκατοστά. Έκανα σιρόπι με 2 1/2 φλυτζ. νερό, 2 φλυτζ. ζάχαρη και 3 κ.σ. μαύρο ρούμι. Την σιρόπιασα και την άφησα όλη τη νύχτα να τραβήξει καλά. 
Την άλλη μέρα, αφού έκοψα καλά το γλυκό σε τετραγωνάκια, έλιωσα 1.250 γραμ. κουβερτούρα. 
Και εδώ αρχίζουν τα ζογκλερικά... :grin 
Με ένα βαθύ κουτάλι της σούπας έπαιρνα κουβερτούρα, βουτούσα μέσα στο κουτάλι ένα τετραγωνάκι καρυδόπιτα ώστε να βραχεί το κάτω μέρος με σοκολάτα. Μετά, με φοβερή άνεση (μέχρι και ο Παρλιάρος θα ζήλευε τις αριστοτεχνικές κινήσεις μου!!!) :grin :grin γλυστρούσα το τετραγωνάκι επάνω σε ένα πηρούνι και μετά το έλουζα με κουβερτούρα μέχρι να καλυφθεί τελείως. Το τοποθετούσα σε αλουμινόχαρτο και το άφηνα να στεγνώσει στο ψυγείο. Στην αρχή βέβαια, πήγαινα αργά-αργά, αλλά μετά από 4-5 κομμάτια... του πήρα τον αέρα. 
Όποιος-α αποφασίσουν να το κάνουν έχω να τους πω τα εξής: 
1ον: Δεν θα μείνει ούτε ψίχουλο... 
2ον: Πρέπει να καλυφθεί το κομμάτι τελείως με σοκολάτα για να μη φύγει το σιρόπι. 
3ον: Μη ρίξετε τα κομμάτια μέσα στην κουβερτούρα γιατί θα την γεμίσετε ψίχουλα (αφού η καρυδόπιτα έχει την ιδιότητα να τρίβεται). 
4ον και πιο σημαντικό: Τα κομμάτια τα τοποθετούμε στο κουτάλι με την κουβερτούρα, ανάποδα, δλδ το πάνω μέρος της καρυδόπιτας να πατάει στο κουτάλι. Αυτό το κάνουμε για δύο λόγους α) γιατί η κάτω μεριά της καρυδόπιτας είναι ολόισια, οπότε θα έχουν καλύτερη εμφάνιση και β) επειδή το σιρόπι έχει την ιδιότητα να κάθεται στο κάτω μέρος... γυρίζοντάς τα τούμπα, το σιρόπι θα αρχίσει πάλι να ποτίζει και το επάνω μέρος. Έτσι μέχρι να καταναλωθούν θα έχουμε μια γέμιση ζουμερή παντού.  
Ουφ!! Αυτά!  
Βέβαια εγώ έφτιαξα απόψε και την δεύτερη δόση την οποία περιμένουν αύριο στο κολυμβητήριο... Και φυσικά θα φτιάξω και την 3η την Κυριακή για το μπαλέτο. Μετά θα ζητήσω να με προσλάβει ο Παρλιάρος!!! 
 
 
Mary
2. 13-03-2010 09:38
 
Μαίρη με τρελανες με την ιδέα της σοκολάτας απο επάνω. Τα συγχαρητήρια μου και στις δυο :eek
 
mariaZ
3. 13-03-2010 12:43
 
Καλά τα συγχαρητήρια πάνε σε εσένα για την πρωτότυπη ιδέα σου! 
Μου επιτρέπεις να την ανεβάσω στο προσωπικό μου blog με αναφορά φυσικά οτι η συνταγή-ιδέα-φωτο ανήκουν σε εσενα (ονομαστικά) και αναφορά με στο greekmasa άν φυσικά επιτρέπετε!!! 
Αυτό θα μας το πει ο διαχειριστής! :)
 
lovestars
4. 13-03-2010 22:30
 
Φυσικά και σου επιτρέπω να την χρησιμοποιήσεις και μάλιστα αν θέλεις στείλε μου το μέιλ σου σε προσωπικό μνμ και θα σου στείλω και μια ακόμα από το στάδιο παραγωγής. 
Οι συνταγές σου είναι από τις αγαπημένες μου!!!  
Σχεδόν πάντα βάζω φωτό στα σχόλια των συνταγών που φτιάχνω, και λέω σχεδόν γιατί υπάρχουν περιπτώσεις που εξαφανίζονται τόσο γρήγορα που δεν τις προλαβαίνω. Και πάλι συγχαρητήρια για την φοβερή καρυδόπιτά σου!!! :upset  
 
Υ.Γ. Στο κολυμβητήριο έγινε της τρελλής... Δεν μπορώ να σου πω ότι τα πιτσιρίκια την τσάκισαν... Ένα μάλιστα φώναξε στη μαμά τους "αυτό είναι γλυκό... όχι τις βλακείες που κάνεις εσύ"!!! Η καημένη η μαμά πρασίνισε από το κακό της και φυσικά μου ζήτησε συνταγή!!! :grin :grin :grin
 
Mary
5. 14-03-2010 01:41
 
Quote:
Ένα μάλιστα φώναξε στη μαμά τους "αυτό είναι γλυκό... όχι τις βλακείες που κάνεις εσύ"!!! Η καημένη η μαμά πρασίνισε από το κακό της και φυσικά μου ζήτησε συνταγή!!

 
 
αχ πάει η ομάδα :grin θα την ξεκληρίσεις :p Δεν θα μείνει κανείς στο τέλος. Όλες οι μαμάδες θα πάρουν τα παιδιά τους και θα πάνε σε άλλο κολυμβητήριο :( Το ίδιο προβλέπω και στο μπαλέτο, να βάζουνε λουκέτο και να αναρωτιούνται τι πήγε στραβά :? :x :grin :grin :grin :grin  
 
Quote:
... με αναφορά φυσικά οτι η συνταγή-ιδέα-φωτο ανήκουν σε εσενα (ονομαστικά) και αναφορά με στο greekmasa άν φυσικά επιτρέπετε!!!  
Αυτό θα μας το πει ο διαχειριστής

 
Οι φωτογραφίες-ιδέες-φώτο ανήκουν στα μέλη που τα μοιράστηκαν με εμάς, το GreekMasa είναι απλά ο φιλοξενιτής. Τον πρώτο λόγο και τον τελευταίο τον έχουν τα μέλη και όχι οι διαχειριστές για τέτοια θέματα 8) 8)
 
ArXoS
6. 14-03-2010 09:46
 
lovestars η καρυδόπιτά σου φαίνεται απλά υπέροχη!!! Ζουμερή και αφράτη...όπως ακριβώς πρέπει να είναι :zzz  
Με την πινελιά της Μαίρης (και τα ζογκλερικά :p ) έγινε υπερπαραγωγή :eek :eek :eek  
Εύγε και στις δυο σας!!! :grin :grin
 
Flora
7. 15-03-2010 12:51
 
Με κολάσατε πρωι πρωί. Λατρεύω την καρυδόπιτα. Τέλεια η συνταγή lovestars και φοβερή η ιδέα της Μαίρης. Είναι μανούλα σε αυτά :p μόνο που εγώ (σαν αυθεντική τεμπέλα) θα έκοβα μεγάλα τα κομμάτια της καρυδόπιτας και θα τα βούταγα στη σοκολάτα, έτσι κι αλλιώς κανείς δεν τρώει μόνο ένα γλυκάκι. 
Συγχαρητήρια.
 
sgr
8. 15-03-2010 14:06
 
Quote:
αχ πάει η ομάδα θα την ξεκληρίσεις Δεν θα μείνει κανείς στο τέλος. Όλες οι μαμάδες θα πάρουν τα παιδιά τους και θα πάνε σε άλλο κολυμβητήριο Το ίδιο προβλέπω και στο μπαλέτο, να βάζουνε λουκέτο και να αναρωτιούνται τι πήγε στραβά

 
 
Άκου θα τους ξεκληρίσω... Φτου σου!!! 
:( :( Δε λες, ότι με έχουν τρελλάνει σε κάθε τουρνουά-πρωτάθλημα-αγώνα να πρέπει απαραιτήτως να φτιάξω γλυκά γιατί τα θεωρούν «γούρικα» (γεγονός είναι ότι όσες φορές έχουμε αγώνες και πάω με γλυκά, φεύγουμε με το χρυσό :grin !)
 
Mary
9. 18-03-2010 17:34
 
Μαράκι σου έχω στείλει μήνυμα το mail μου
 
lovestars
10. 29-10-2010 14:28
 
Είναι φανταστική - και μόνο απ'ο τα υλικά της φαίνεται αυτό...αλλά μήπως με κάποιο τρόπο μπορούμε να μειώσουμε τα τόσα πολλά αυγά;;; 
Περιμένω απάντησή σου! :)
 
linmak88
11. 29-10-2010 14:32
 
Ξέρω ότι είναι πολλά ...αλλά δέν υπάρχει νομίζω κάποιος τρόπος.. 
Θα το κοιταξω όμως λίγο και θα σου απαντήσω σύντομα!
 
lovestars
12. 25-11-2010 04:31
 
lovestars συγχαρητήρια!!!!!Έφτιαξα την καρυδοπιτά σου την Τετάρτη που ήρθαν φίλοι στο σπίτι και ξετρελλάθηκαν.Είμαι αρχάρια και σας ευχαριστώ όλους γιατί ο άντρας μου απο τότε που ανακάλυψα το GREEKMASA μου λέει πως είμαι η master chef της καρδούλας του.
 
vasiliki35
13. 15-01-2011 19:25
 
Την έφτιαξα και έγινε τέλεια, όπως πρέπει να είναι η αυθεντική καρυδόπιτα. όσον αφορα τις θερμίδες και τα αυγά καλύτερα να μην το σκεφτόμαστε αυτό όταν την τρώμε :)
 
ann36
14. 23-02-2011 14:33
 
τέλεια φαίνεται κ θα την φτιάξω όπωσδηποτε. έχω μια απορία, άσχετο. όταν λειώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί, γιατί δεν είναι ρευστή; πρέπει να προσθέσω μέσα και κάτι άλλο. μου βγαίνει σφιχτή και δεν μπορώ να καλύψω καλά τα γλυκά μου :zzz  
 
ευχαριστώ πολύ :)
 
pelekrina
15. 02-11-2011 23:31
 
την εκανα την συνταγη σου lovestars κ αρεσε σε ολους μας πολυ!!με τοσο νοστιμο γλυκο ποιος σκεφτεται τις θερμιδες??? :grin  
 
κ απο μενα συνγχαρητηρια!
 
t333mm


Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 14/03/10 )