Υλικά - 1 παλαμίδα καθαρισμένη και κομμένη φέτες
- αλάτι χοντρό
Εκτέλεση Φτιάχνουμε δυνατή άλμη με αναλογία 2 λίτρα νερό, 500 γρ αλάτι, και βάζουμε μέσα το ψάρι. Βάζουμε από πάνω ένα πιάτο για να κρατάει τα κομμάτια βυθισμένα στην άλμη. Αφήνουμε για 3-4 μέρες (εντός ψυγείου), στραγγίζουμε, βάζουμε σε γυάλινο βάζο και σκεπάζουμε με λάδι. Αφήνουμε άλλες 3-4 μέρες πριν αρχίσουμε να το καταναλώνουμε. Με τον ίδιο τρόπο παστώνω και τόνο, και σολωμό που μ' αρέσει και περισσότερο από όλα.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 14284 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |