Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Λακέρδα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από arhontia   
Τρίτη, 30/06/09
Υλικά
  • 1 παλαμίδα καθαρισμένη και κομμένη φέτες
  • αλάτι χοντρό
Εκτέλεση

Φτιάχνουμε δυνατή άλμη με αναλογία 2 λίτρα νερό, 500 γρ αλάτι, και βάζουμε μέσα το ψάρι. Βάζουμε από πάνω ένα πιάτο για να κρατάει τα κομμάτια βυθισμένα στην άλμη. Αφήνουμε για 3-4 μέρες (εντός ψυγείου), στραγγίζουμε, βάζουμε σε γυάλινο βάζο και σκεπάζουμε με λάδι. Αφήνουμε άλλες 3-4 μέρες πριν αρχίσουμε να το καταναλώνουμε.

Με τον ίδιο τρόπο παστώνω και τόνο, και σολωμό που μ' αρέσει και περισσότερο από όλα.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 14284
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 02-07-2009 22:05
 
Να κάνω μια ερώτηση; Τον σωλομό τον κόβεις σε μικρά κομμάτια, αφαιρείς τα κόκκαλα και την πέτσα και τον βάζεις ωμό στην άλμη;
 
Marinaki
2. 02-07-2009 23:30
 
Φέτες μέ το κόκαλο τον βάζω συνήθως, ή τον παίρνω έτοιμο φιλέτο και το κόβω πάλι φετες πάχους περίπου 1 εκ.
 
arhontia
3. 03-07-2009 13:01
 
Ευχαριστώ!
 
Marinaki
4. 05-07-2009 10:58
 
Πωπω, Αρχοντία. Με χτύπησες στο ευαίσθητο σημείο μου. Θα το φτιάξω οπωσδήποτε. Μια ερώτηση μόνο. Ο σολομός να είναι ένα κιλό ή λιγότερο; :) 8)
 
despoinaki
5. 05-07-2009 12:30
 
Όσο θέλεις, αρκεί να φτιάξεις αρκετή άλμη για να τον σκεπάζει.
 
arhontia
6. 05-07-2009 15:44
 
Συγνώμη που σε κουράζω, αλλά ξέχασα να σε ρωτήσω αν το τοποθετούμε στο ψυγείο αυτές τις μέρες που τον έχουμε στην άλμη. Γενικά, θα χρειαστεί ψυγείο και πότε; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. :)
 
despoinaki
7. 05-07-2009 20:36
 
Συγνώμη το ξέχασα. Στο ψυγείο τα βάζω και την άλμη με τα ψάρια, και μετά το έτοιμο βάζο. 
Τον χειμώνα εν είναι σε κρύο μέρος μπορεί να μείνει εκτός ψυγείου η άλμη. 
Θεωρητικά, το πάστωμα συντηρεί τα τρόφιμα εκτός ψυγείου - αυτός είναι ο σκοπός που παστώνονται. Αλλά αν το δει εκτός ψυγείου ο άντρας μου το φοβάται έως και το σιχαίνεται, και έτσι όλα στο ψυγείο. (εκτός από τον παστουρμά που φτιάχνω τώρα που θέλει έξω)
 
arhontia

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 05/07/09 )