Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ρολό Wellington Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από Mary   
Τετάρτη, 01/07/09
000000_400_01
Υλικά
Για το ρολό
  • 1/2 κιμά
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 φέτες ψωμί μουλιασμένο
  • 6 φέτες μπέικον
  • 2 πιπεριές φλωρίνης από βάζο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι-πιπέρι
για τη γέμιση
  • 200 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1/2 στήθος κοτόπουλο σε κιμά ή πολύ ψιλοκομμένο
  • 1 μικρο κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 3 κ.σ. φρυγανιά
  • 1/3 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι - πιπέρι
Για την επικάλυψη
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 1 αυγό χτυπημένο
Εκτέλεση
Για τη γέμιση
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να σωταριστούν. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για 2-3 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε ρίχνουμε το θυμάρι και το μαϊντανό.
  • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Ρίχνουμε την φρυγανιά και ανακατεύουμε.
Για το ρολό
Ζυμώνουμε το ρολό κατά τον γνωστό τρόπο. Βάζουμε όλο τον κιμά επάνω σε ένα φύλλο αλουμινόχαρτο και τον απλώνουμε ομοιόμορφα. Στρώνουμε τις φέτες το μπέικον και τις πιπεριές.
p6300001_400
 Σηκώνουμε το αλουμινόχαρτο με προσοχή και από τις δύο μεριές και τα ενώνουμε στο κέντρο. Το στρώνουμε με τα χέρια μας για να γίνει ομοιόμορφο. Το κόβουμε στη μέση με ένα μαχαίρι. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι να κάψει. Παίρνουμε με προσοχή το μισό ρολό και το βάζουμε να πάρει λίγο χρώμα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για το άλλο μισό.p6300015_400
 Συναρμολόγηση
Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας επάνω σε χαρτί ψησίματος. Απλώνουμε το μείγμα των μανιταριών καλά (αφήνοντας 1-2 πόντους γύρω από το φύλλο).
p6300014_400
 Τοποθετούμε τα δύο κομμάτια ρολό  και κλείνουμε τη σφολιάτα με προσοχή χρησιμοποιώντας το χαρτί ψησίματος.p6300018_400
 Μεταφέρουμε το ρολό σε λαδωμένο ταψί ή πιρέξ και το περνάμε με χτυπημένο αυγό. Ψήνουμε στο κέντρο του φούρνου, στους 180 βαθμούς με αέρα για 1.30 ώρα.p6300030_400
 

Καλή σας όρεξη!

p6300032_400

Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 8044
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 02-07-2009 19:30
 
φανταζομαι θα σκιζει απο γευση!συνδιαζει ολα τα γουστα μου σε ενα!μπραβο!
 
margarita79
2. 02-07-2009 20:34
 
Οντως για όλα τα γούστα!
 
vago
3. 03-07-2009 09:40
 
Τι υπερπαραγωγή συνταγή είναι αυτή !!!! 
Μπράβο Μαίρη :grin  
Μπελαλίδικο αλλά φαίνεται να αποζημιώνει :zzz
 
Flora
4. 03-07-2009 14:09
 
Εχω πάθει πλάκα Μαίρη :upset Γειά στα χέρια σου :)
 
atalanth

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 25/01/10 )