Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Πέρκα α λα Σπετσιώτα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από Mary   
Πέμπτη, 02/07/09
p7020022_400
Υλικά
  • 1 κιλό φιλέτο πέρκας
  • 1/2 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
  • 1 φλυτζ. του καφέ ελαιόλαδο
  • 2 φύλλα δάφνη
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ποτηράκι κρασί λευκό
  • 3 φρυγανιές τριμμένες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2-3 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
Εκτέλεση
Πλένετε την πέρκα την σκουπίζετε και την τοποθετείται μαζί με τις πατάτες στο πιρέξ. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο να κάψει. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και τα σκόρδο και ανακατεύεται συνεχώς. Σβήνετε με το κρασί. Ρίχνετε την ντομάτα, τη δάφνη, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και ένα φλυτζάνι νερό και αφήνετε τη σάλτσα να βράσει για 5 λεπτά. Ρίχνετε τη σάλτσα να επάνω στο ψάρι. Πασπαλίζετε με την τριμμένη φρυγανιά.
Ψήνετε στους 180 βαθμούς, ψήσιμο πάνω κάτω για 1,30 ώρα.

Καλή σας όρεξη!

Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 14155
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (10)
1. 03-07-2009 13:53
 
Πολυ ωαραιο φαινεται και μ αρεσει πολυ η περκα, οπότε θα το δοκιμασω αμεσα... 
 
Μια ερωτηση μονο, 1 ωρα συνηθως δεν ειναι αρκετη για τις πατατουλες, τις κανεις μικρα κομματια?
 
Elpiniki
2. 03-07-2009 14:06
 
Εξαιρετική συνταγή Μαιρούλα :zzz :zzz :zzz Ευχαριστούμε πολύ :)
 
atalanth
3. 03-07-2009 17:14
 
Πολύ ωραίο φαγητό Μαίρη!Είναι ο μόνος τρόπος να φάς το ψάρι και την άλλη μέρα ευχάριστα!
 
ArXoS
4. 05-07-2009 10:48
 
Ωραίο φαγητό, αλλά ο αντρούλης μου δεν το τρώει καθόλου... :cry :cry :cry
 
despoinaki
5. 13-07-2009 15:28
 
Πολύ ωραίο φαγητό, Μαίρη, το ευχαριστηθήκαμε!Πεντανόστιμο! Αν και οι πατάτες μου χρειαστήκανε 1,5 ώρα για να ψηθούν, παρόλο που τις έκοψα μικρές επίτηδες, ενώ το ψάρι λίγο ακόμα και θα διαλυόταν. Εσένα σου παίρνει μία ώρα και για τις πατάτες; Για να ξέρω αν φταίνε πάλι οι πατάτες που πήρα...
 
katerina
6. 13-07-2009 19:18
 
Έχετε δίκιο Κατερίνα και Ελπινίκη. Όντως και γω τόσο το έψησα αλλά έκανα λάθος όταν έγραψα τη συνταγή. Θα το διορθώσω αμέσως! Βέβαια τις κόβω αρκετά ψιλές επειδή το ψάρι δεν θέλει περισσότερο ψήσιμο για να μη στεγνώσει!
 
Mary
7. 13-07-2009 23:11
 
Κορίτσια , επειδή εγώ φτιάχνω συχνά ψαράκι με πατάτες στο φούρνο, βράζω πρώτα λίγο τις πατάτες για κανένα τεταρτάκι, μετά τις κόβω φέτες και στο ταψί, Έτσι και καλά ψήνονται και δε λιώνει το ψάρι μου μέχρι να γίνουν. 
Δοκιμάστε το να δείτε τη διαφορά ;)
 
Faye
8. 11-05-2010 13:45
 
Αυτό θα κάνω σήμερα Fey, γιατί πάντα την πατάω με τις πατάτες
 
sgr
9. 19-03-2011 16:08
 
Εβαλα τις πατατες για δυο λεπτα στο μικροκυματων τυλιγμενες σε μεμβρανη να ψηθουν και μετα τις εβαλα στο πυρεξ .Ψηθηκαν ολα μαζι και σωστα. Πολυ ωραιο και νοστιμο φαγητο .Σ΄ευχαριστουμε Μαιρη
 
Kontessa
10. 27-03-2012 07:47
 
Θα το δοκιμάσω σήμερα.Μου άρεσε η ιδέα με τις πατάτες στο φούρνο μικροκυμάτων!!!
 
Themis

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 09/04/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός