Υλικά - 1 κιλό φιλέτο πέρκας
- 1/2 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
- 2 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
- 1 φλυτζ. του καφέ ελαιόλαδο
- 2 φύλλα δάφνη
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 ποτηράκι κρασί λευκό
- 3 φρυγανιές τριμμένες
- αλάτι
- πιπέρι
- 2-3 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
Εκτέλεση Πλένετε την πέρκα την σκουπίζετε και την τοποθετείται μαζί με τις πατάτες στο πιρέξ. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο να κάψει. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και τα σκόρδο και ανακατεύεται συνεχώς. Σβήνετε με το κρασί. Ρίχνετε την ντομάτα, τη δάφνη, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και ένα φλυτζάνι νερό και αφήνετε τη σάλτσα να βράσει για 5 λεπτά. Ρίχνετε τη σάλτσα να επάνω στο ψάρι. Πασπαλίζετε με την τριμμένη φρυγανιά. Ψήνετε στους 180 βαθμούς, ψήσιμο πάνω κάτω για 1,30 ώρα.
Καλή σας όρεξη! Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 17556 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |