Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κολοκυθοτυρόψωμο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από giavroudi   
Πέμπτη, 02/07/09
.jpg_400_01
Υλικά:
  • 2 κούπες αλεύρι (καλαμποκάλευρο αν έχετε, αν όχι, το κανονικό)
  • 1 κούπα λάδι
  • 1 κούπα γάλα
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • 3 κολοκυθάκια
  • 1/2 κιλό φέτα
  • 4 αυγά
Εκτέλεση:
  • Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια, τα τρίβουμε στον τρίφτη και ρίχνουμε λίγο αλάτι.
  • Χτυπάμε στο μίξερ το γάλα, το λάδι, τα αυγά, το αλεύρι και το μπέικιν. Αφού χτυπηθούν καλά, στο τέλος προσθέτουμε το τυρί τριμμένο και τα κολοκυθάκια αφού τα στραγγίσουμε καλά.
  • αλείφουμε ένα τάψί 30εκ. με λάδι και τοποθετούμε το μείγμα. Το βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά.
Μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα λίγη γραβιέρα και να μειώσουμε την ποσότητα της φέτας. Εγώ έριξα από πάνω τριμμένη γραβιέρα μαζί με κασέρι.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 5517
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (9)
1. 04-07-2009 18:19
 
Yπέροχο φαίνεται. Πώς τα κατάφερες και σου έκανε αυτή την ωραία κρούστα από πάνω? Πασπάλισες με τυρί?
 
Ranja
2. 05-07-2009 10:37
 
Πολύ ωραίο και νόστιμο φαίνεται Ζωή. Ωραία η ιδέα να πασπαλίσεις με τυριά. :zzz
 
despoinaki
3. 05-07-2009 13:16
 
Πολύ ωραία και καλοκαιρινή ιδέα Ζωή :)  
Θα τη φτιάξω σύντομα και θα σου πω εντυπώσεις ;)
 
Fey
4. 05-07-2009 15:33
 
Η κρούστα έγινε με γραβιέρα και κασέρι. Νομίζω πως αν μπει και μέσα λίγη γραβιέρα θα γίνει πιο νόστιμο. 
Περιμένω εντυπώσεις fey.
 
giavroudi
5. 06-07-2009 10:58
 
πολυ καλο!το ζηλεψα!θα το κανω συντομα!
 
margarita79
6. 29-08-2010 19:04
 
Το τελικό μείγμα που βάζουμε στο ταψί πρέπει να είναι ζύμη κανονική ή χυλός?
 
Ranja
7. 29-08-2010 20:51
 
Λοιπόν άκυρη η παραπάνω ερώτηση. Το έφτιαξα, χωρίς τα κολοκύθια, γιατί δεν είχα, αλλά με όλα τα υπόλοιπα + ρεγκάτο. Μ' ενδιέφερε κυρίως να δω αν η βασική συνταγή (1 κούπα λάδι, 1 κούπα γάλα, 2 κούπες αλεύρι και 4 αυγά + ποσότητα τυριού) πετυχαίνει. Και όντως είναι τέλεια. Την επόμενη φορά θα τη φτιάξω με καλαμποκάλευρο. Νομίζω πως θα την καθιερώσω! Αρχικά σκέφτηκα να μειώσω ένα αυγό, αλλά όχι, είναι πολύ καλή έτσι όπως είναι. Μπράβο Giavroudi!
 
Ranja
8. 29-08-2010 20:52
 
Και για να απαντήσω στην παραπάνω ερώτησή μου, σε περίπτωση που και άλλοι αναρωτηθούν, το μείγμα που βγαίνει είναι στην υφή ακριβώς όπως στο κέικ.
 
Ranja
9. 30-08-2010 11:57
 
Ράνια μου μη βάλεις μόνο καλαμποκάλευρο καλύτερα ανακάτεψέ το με το κανονικό αλευρι γιατί αλλιώς θα σου βγεί πολύ σφιχτό!!!
 
mariaZ

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 04/07/09 )