Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Πίτες για σουβλάκι σπιτικές Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από mariaZ   
Κυριακή, 05/07/09
Η συνταγή είναι της Α. Μπαρμπαρύγου (το μόνο που άλλαξα είναι το αλεύρι).
Υλικά (Για 8 πίτες)
Χρόνος προετοιμασίας:5'

  • 1/2 kg  αλεύρι σκληρό (εγω έβαλα για όλες τις χρήσεις)
  •  1 κ.γ. ζάχαρη
  •  1 κ.γ. αλάτι
  •  1 φακελάκι ξερή μαγιά
  •  1 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
cf_400
Εκτέλεση
__400Σε μια λεκάνη βάζουμε την ζάχαρη, το αλάτι και τη μαγια και προσθέτουμε το αλεύρι (εγώ το κοσκίνισα). Ανακατεύουμε πολύ καλά με τα δάχτυλα, ρίχνουμε λίο λίγο το χλιαρό νερό και αρχίζουμε να ζυμώνουμε τη ζύμη. Ίσως να μη χρειαστεί όλο το νερό, γι' αυτό το προσθέτουμε λίγο λίγο. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν είναι εύπλαστη και απαλή και δεν κολλάει στα χέρια.
Τη βάζουμε σε μπολ, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να σταθεί για 1 ώρα περίπου ωσότου διπλασιαστει σε όγκο. Τη διατηρούμε σκεπασμένη μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε για να μη σχηματιστεί στην επιφάνεια της κόρα (πέτσα)
Παίρνουμε 1 κομμάτι ζύμης όσο 1 καρύδι (και λίγο μεγαλύτερο) και το πατάμε να γίνει πλακέ.
Σε αλευρομένη επιφάνεια και με τα δάχτυλα ανοίγουμε τη ζύμη όσο πιο λεπτή γίνεται.
Είναι έτοιμη για ψήσιμο

Καλή επιτυχία
Προσθήκη ως Αγαπημένο (18) | Εμφανίσεις: 10219
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 06-07-2009 21:14
 
Μπράβο Μαρία. Φαίνονται εύκολα και μου θυμίζουν πολύ τη ζύμη από τα περασκία, ένα ποντιακό φαγητό. Πού τα έψησες αλήθεια; Στο φούρνο ή στο τηγάνι; 
:)
 
despoinaki
2. 06-07-2009 23:24
 
Σε ευχαριστώ Δεσπονάκι :)  
Εγώ τα έψησα στο τηγάνι (με λίγο βουτυράκι) λίγο ταλαιπωρία ήταν βέβαια γιατί καιγόταν το αλεύρι και το τηγάνι ήθελε κάθε 2 πιτούλες καθάρισμα. Η Αργυρώ προτείνει στο γκριλ ή στα κάρβουνα (φαντάζομαι πιο ξεκούραστο :roll )
 
mariazouganeli
3. 07-07-2009 00:51
 
πολυ χρησιμη και πολυ ευκολη!μπραβο
 
margarita79
4. 07-07-2009 08:19
 
Τέλειες οι πιτούλες!!! 
έτσι ακριβώς μας τις έφτιαχνε η συγχωρεμένη γιαγιά μας....αν ήταν για πρωινό πασπάλιζε με ζάχαρη, κανέλλα και μέλι και για κολατσιό έριχνε στη ζύμη λίγη φέτα τριμμένη και ρίγανη!
 
Flora
5. 07-07-2009 10:07
 
Τέλεια ιδέα Φλώρα της γιαγιάς, ζάχαρη και κανέλλα και μελάκι θα είναι όνειρο 8)
 
mariazouganeli
6. 07-07-2009 22:54
 
Μπράβο Μαράκι ωραία συνταγούλα κι εύκολη. 
Φλώρα η γιαγιά κι εμένα τέτοια μου έφτιαχνε για πρωινό και για κολατσιό :)  
 
Κορίτσια μια χαρά ψήνονται και στημ τοστιέρα και γλυτώνουμε και το πολύ λάδι ;)
 
Fey
7. 08-07-2009 07:38
 
Καλη ιδεα fey και οτι πρέπει λίγο στην τοστιέρα κι έτοιμες οι πιτούλες :zzz :zzz :zzz :zzz
 
mariazouganeli
8. 11-01-2011 22:12
 
polu wraia kai polu kalh i idea ths feys!!
 
petalouditsa

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 26/07/11 )