Επιλογές μελών
Παρασκευή, 26/04/24
Βασικό Μενού
Αρχική Συνταγές μελών Μαγειρική - Πίτες και Ψωμιά Πίτες για σουβλάκι σπιτικές
Πίτες για σουβλάκι σπιτικές |
Έχει υποβληθεί από mariaZ | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Κυριακή, 05/07/09 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ΕκτέλεσηΣε μια λεκάνη βάζουμε την ζάχαρη, το αλάτι και τη μαγια και προσθέτουμε το αλεύρι (εγώ το κοσκίνισα). Ανακατεύουμε πολύ καλά με τα δάχτυλα, ρίχνουμε λίο λίγο το χλιαρό νερό και αρχίζουμε να ζυμώνουμε τη ζύμη. Ίσως να μη χρειαστεί όλο το νερό, γι' αυτό το προσθέτουμε λίγο λίγο. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν είναι εύπλαστη και απαλή και δεν κολλάει στα χέρια. Τη βάζουμε σε μπολ, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να σταθεί για 1 ώρα περίπου ωσότου διπλασιαστει σε όγκο. Τη διατηρούμε σκεπασμένη μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε για να μη σχηματιστεί στην επιφάνεια της κόρα (πέτσα) Παίρνουμε 1 κομμάτι ζύμης όσο 1 καρύδι (και λίγο μεγαλύτερο) και το πατάμε να γίνει πλακέ. Σε αλευρομένη επιφάνεια και με τα δάχτυλα ανοίγουμε τη ζύμη όσο πιο λεπτή γίνεται. Είναι έτοιμη για ψήσιμο Καλή επιτυχία Προσθήκη ως Αγαπημένο (18) | Εμφανίσεις: 10219 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 26/07/11 ) |
Σας προτείνουμε :
|
|
Συζητήσεις
- Τι θα φάμε σήμερα 25/04/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 19/04/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 15/04/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 14/03/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 05/01/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 26/10/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 06/10/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 28/09/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 10/09/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 05/09/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 25/08/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 23/08/2023