Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Κοκάλια ψητά με σάλτσα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από YANNA   
Δευτέρα, 06/07/09

Αυτή η συνταγή είναι της φίλης μου της Μαίρης, που μας την φτιάχνει τώρα το καλοκαίρι που είναι η εποχή αυτών των ψαριών εδώ στον Κορινθιακό, και μου ζήτησε να την ανεβάσω για τους φίλους του Greekmasa

 Υλικά
  • 2 μεγάλα ψάρια κοκκάλια
  • η τέσσερα μικρά (περίπου 1 κιλό)

Για τη σάλτσα

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κόκκινο
  • Χυμό απο 2 λεμόνια μικρά
  • Λάδι τη διπλάσια ποσότητα του λεμονιού
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη
  • 2 κ.σούπας ντομάτα πελτέ.
Εκτέλεση

Πρώτα ετοιμάζουμε την σάλτσα.

  • Κόβουμε σε μικρά κυβάκια το κρεμμύδι, και σε ένα μπώλ ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας.
  • Αφήνουμε στο ψυγείο ώσπου να ετοιμάσουμε τα ψάρια.
  • Ψήνουμε τα ψάρια στο γκρίλ, ή στο μαντέμι ή στα κάρβουνα.
  • Εάν είναι μεγάλα τα χαράζουμε στο πάνω μέρος μέχρι ο κόκαλο.
  • Μόλις ψηθούν τα βάζουμε σε πιατέλα, και ενώ είναι ακόμη καυτά τους ρίχνουμε απο πάνω τη σάλτσα, αυτό είναι και το μυστικό της συνταγής.

Τρώγονται και την επόμενη μέρα, και είναι ακόμη πιο νόστιμα.
Το ιδανικό είναι το κρεμμύδι να είναι φρέσκο, απο αυτά που βρίσκουμε τώρα το καλοκαίρι και έχουν αρκετό χυμό.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 9972
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 09-07-2009 01:58
 
Ωραία συνταγή! Θα την κάνω άμεσα! Ευχαριστούμε την Μαίρη και εσένα Γιάννα που μας την έβαλες
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 07/07/09 )