Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Κεμπάπ Νο.02 (αιγυπτιακό) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από Faye   
Τετάρτη, 08/07/09
Τη συνταγή αυτή είδα σε εκπομπή της Μυρσίνης και την έφτιαξε Αιγύπτιος μάγειρας που έχει εστιατόριο στην Αθήνα. Τη δοκιμάσαμε, μας άρεσε και σας την παρουσιάζω.
Υλικά
  • 1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 250 γραμ. κιμάς αρνίσιος
  • 3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • 1 κουτ. σούπας πιπέρι μαύρο
  • 1/2 κουτ. σούπας πιπέρι κόκκινο καυτερό
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά βρέχοντας με νερό τα χέρια μας για να μην κολλάει η ζύμη.
Παίρνουμε μεταλλικά σουβλάκια και περνάμε λίγο λίγο περίπου 100 γραμ. κιμά για κάθε κεμπά, βρέχοντας τα χέρια μας μς νερό και πλάθομε ζουλώντας με τα δάκτυλα έτσι ώστε στο τέλος να μην έχουμε ένα λείο μακρόστενο κεμπάπ αλλά ένα κεμπάπ με βαθουλώματα ανά διαστήματα.
Ψήνουμε κατά προτίμηση στα κάρβουνα και συνοδεύουμε με αραβικές πιτούλες. τομάτες και πιπεριές ψημένες κι αυτές σε σουβλάκια στα κάρβουνα.

Αυτή είναι η αυθεντική συνταγή όπως την έδωσε ο εστιάτορας.
Εγώ έψησα σε ηλεκτρικό μπάρμπεκιου και συνόδεψα με πίτες για σουβλάκια φρέσκια τομάτα και δροσερό τζατζίκι.
Είναι αρκετά καυτερό οπότε όταν το πρωτοφτιάξετε θα πρότεινα να μειώσετε την ποσότητα των πιπεριών και έπειτα κανονίζετε ανάλογα με τη γεύση σας.
Φτιάξτε το, προηθευτείτε και άφθονες παγωμένες μπυρίτσες και θα με θυμηθείτε.

Καλή επιτυχία!!!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 15078
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 08-07-2009 11:10
 
'Ετσι ακριβώς κάνω και γω το κεμπάπ. Πάντα βάζω μισό μοσχαρίσιο και μισό αρνίσιο κιμά. Για μένα αν το κεμπάπ δεν έχει αρνί δεν το λέω κεμπάπ. Το λέω μπιφτέκι!
 
Mary
2. 08-07-2009 11:25
 
Δίκιο έχεις Μαιρούλα το αρνάκι κάνει τη διαφορά και η συγκεκριμένη συνταγή μου άρεσε που δεν έχει λάδι αυγό ψωμί. Αν τη συνδυάσεις και με αλάδωτες πίτες είναι και διαιτητικό χωρίς να χάνει σε νοστιμιά ;)
 
Fey
3. 08-07-2009 11:42
 
Καλά και εντελώς διαιτητικό δεν το λες... μιας και το αρνί πρέπει να έχει και λίγο παχάκι για να γίνει ζουμερό. Αλλά τι να κάνουμε αφού είναι πεντανόστιμα έτσι? Κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε! :grin
 
Mary

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 11/05/10 )