Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Πρασοτυρόπιτα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από Mary   
Τετάρτη, 08/07/09
p7080050_400
Υλικά
  • 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
  • 2 κιλά πράσα
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. φέτα τριμμένη
  • 1 φλυτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 1/2 φλυτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
  • 4 αυγά
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το άλειμμα
Εκτέλεση
Χαράζετε τα πράσα (μόνο το λευκό μέρος τους) στα τέσσερα και μετά σε ψιλά φετάκια. Τα βάζετε σε μεγάλο τηγάνι με τις 4 κ.σ. ελαιόλαδο και τα τσιγαρίζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 20 λεπτά) ανακατεύοντας συνέχεια.
p7080032_400
Τα αφήνετε να κρυώσουν. Σε μια λεκάνη χτυπάτε τα αυγά σε ομελέτα, ρίχνετε το γιαούρτι, τη φέτα τριμμένη, το κεφαλοτύρι, και τον άνηθο. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε πολύ καλά.Ρίχνετε το μείγμα στα πράσα και ανακατεύετε.p7080035_400
Στρώνετε 1 φύλλο και το αλείφετε με λάδι. Σκορπάτε 2-3 γεμάτες κουταλιές γέμισης και την απλώνετε σε όλο το φύλλο. p7080038_400
Τυλίγετε σε ρολό και το τοποθετείτε σε λαδωμένο πιρέξ. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσει η γέμιση και τα φύλλα.p7080040_400

Ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε στους 200 βαθμούς, ψήσιμο πάνω-κάτω, στο μέσο του φούρνου για 1 ώρα περίπου.

Καλή σας όρεξη!

p7080042_400

Tip
Μπορείτε αν θέλετε να βάλετε και 4 φύλλα στο πιρέξ (λαδωμένα μεταξύ τους) να ρίξετε τη γέμιση και μετά άλλα 3 φύλλα (πάλι λαδωμένα) από πάνω για να γίνει μια ενιαία πίτα. Εμείς την προτιμούμε τυλιγμένη σε ρολάκια για να μπορεί να μεταφερθεί στο γραφείο, στο σχολείο κ.λπ.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (16) | Εμφανίσεις: 8621
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 09-07-2009 10:44
 
Αχ βρε Μαίρη με τις συνταγές σου! Μπαίνει ήδη στα αγαπημένα και θα φτιαχτεί πολύ σύντομα (γιατί αλλιώς με βλέπω να τρωω το pc με τις φωτο σου) ;)
 
mariazouganeli
2. 09-07-2009 15:01
 
πολύ αναλυτική η περιγραφή σου και οι φωτογραφίες σου Μαιρούλα μου, όπως πάντα!!! δεν μου λες, η Μαργαριτούλα έπαθε κάτι με τις φωτο ή όχι ?? 
 
φιλια πολλά
 
mb04
3. 10-07-2009 10:15
 
Λατρεύω την πρασοτυρόπιτα. Μου άρεσε επίσης το "ρολάκι".
 
sgr
4. 10-07-2009 11:24
 
πολυ καλη! 
εγω σαλιγκαρι κανω και κιμαδοπιτα και σπανακοπιτα!ευτυχως εχω κατι πρασσα στην καταψυξη θα τη φτιαξω!
 
margarita79
5. 10-07-2009 17:48
 
Mαιρούλα πολλή ωραία η πιτούλα σου θα δοκιμαστεί άμεσα βέβαια στην εκδοχή με το φύλλο πάνω κάτω. Αν βάλω φύλλο δικό μου σπιτικό οκ θα είναι λες;
 
Fey

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 09/07/09 )