Υλικα (βγαίνουν 3 ταψιά φούρνου) Για την ζύμη
- 2 φακελάκια μαγιά
- 1 κουταλάκι γλυκάνισο
- 1 1/2 κούπα χλιαρό νερό
- 1/2 κ.σ. αλάτι
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. λάδι
- 1/2 φλυτζάνι του καφέ εβαπορέ αδιάλυτο
- 2 αυγά
- αλεύρι όσο σηκώνει (περίπου 1 kg.
Για την σάλτσα
- 1/3 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κονσέρβα κονκασέ
- 1 πρέζα ρίγανη
- 1 πρέζα θυμάρι
- 1 δαφνόφυλλο
- 1/2 κ.γ. ζάχαρη
- αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση Για τη ζύμη Βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε και στο τέλος προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι εώς ώτου να έχουμε μια ζύμη που να μην κολάει στα χέρια και να είναι απαλή. Αφήνουμε 30' να ξεκουραστεί |
| Για τη σάλτσα
Αχνίζουμε το κρεμμύδι με 2-3 κ.σ. νερό σε μεγάλο τηγάνι 2-3'. Όταν το νερό εξατμιστεί προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τις ντομάτες. Αρωματίζουμε με τα μυρωδικά, προσθέτουμε την ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει περίπου 10' μέχρι η σάλτσα να δέσει καλά
|
| Συναρμολόγιση Ανοίγουμε την ζύμη σύμφωνα με το ταψί μας σε λαδωμένο ταψί και απλώνουμε επάνω την σάλτσα. Κατόπιν στρώνουμε απο επάνω τα υλικά της αρεσκείας μας με την εξής σειρά:
- πρώτα μανιτάρια ή ελιες
- μετά αλλαντικά
- τριμμένα τυριά
- ροδέλες ντομάτας / πιπεριάς
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 20-25' |
|
Προσθήκη ως Αγαπημένο (16) | Εμφανίσεις: 8077 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |