Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Παγωτό Παρφαί σε 5 λεπτά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 19
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Δευτέρα, 13/07/09
Ευρετήριο άρθρου
Παγωτό Παρφαί σε 5 λεπτά
Σελίδα 2
Σελίδα 3
Σελίδα 4
pa_400_01

Για όσους δεν έχουν παγωτομηχανη και τους φαίνεται κουραστικό το ενδιάμεσο χτύπημα του παγωτού  προκειμένου να μην κάνει κρυσταλλάκια πριν παγώσει ,η συγκεκριμένη συνταγή είναι η καλύτερη λυση.Ειναι ένα παγωτό νοστιμο,με εξαιρετική ύφη το οποίο δε χρειάζεται χτύπημα στο ενδιάμεσο και το κυριότερο ετοιμάζεται σε 5 λεπτα. Αξιζει να το δοκιμάσετε!!

Υλικά
  • 1 κονσέρβα σαντιγύ morfat creamy
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 2 βανίλιες

Έξτρα υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν:

  • Καραμελώμενα αμύγδαλα
  • Φρουτακια γλασε
  • Σταγόνες σοκολάτας ή τρούφα
  • Κακάο ή κουβερτούρα για σοκολατένιο παγωτό
  • Νες καφέ σε σκόνη για παγωτό μόκα
 p7100209_400
Εκτέλεση

Ξεκινάμε το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα να κτυπάει το μορφατ και σιγά σιγά προσθέτουμε το ζαχαρούχο και ρίχνουμε τις βανίλιες.Αφήνουμε να χτυπηθεί στη δυνατή ταχύτητα για 5-6 λεπτά μέχρι το μείγμα να κάνει κυματάκια(αν βάλουμε σοκολάτα ρίχνουμε σε αυτή τη φάση το κακάο να ενσωματωθεί).

 p7100211_400 Εντωμεταξύ περνάμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα από το μούλτι να τεμαχιστούν.Αδειάζουμε σε ένα δοχείο με καπάκι ανακατεύουμε μέσα τους ξηρούς καρπούς ή ότι άλλο βάλουμε και βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει πολύ καλά.
p7130230_400

Δε χρειάζεται να το χτυπήσουμε στο ενδιάμεσο.

Το παγωτό μας είναι έτοιμο!!!

  Για να καραμελωσετε ξηρους καρπους βαζετε στο τηγανακι λιγο καλαμποκελαιο και ριχνετε τα αμυγδαλα ολοκληρα με 1-2 κ.σ ζαχαρη.τα ανακατευετε να μην καουν μεχρι να καραμελωσουν και τα αραδιαζετε σε μια λαδοκολλα να κρυωσουν.(εγω πηρα ετοιμα καραμελωμενα απο μια καβα)  

 p7150023_400 

 Η συνταγή ειναι της γειτονισσας μου  και είχε και 2 ολόκληρα αυγά με τα ασπράδια σε μαρέγκα αλλά εγώ τα αφαίρεσα και δε νομίζω ότι έχασα κάτι.Αν σας αρεσει η σοκολατα δοκιμαστε το με κακαο και σταγονες σοκολατας μεσα ή τρουφα ειναι απιθανο!!

Καλή επιτυχία !!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (64) | Εμφανίσεις: 127658
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (46)
1. 15-07-2009 11:23
 
Θα το δοκιμάσω σήμερα κιόλας, φαίνεται πεντανόστιμο! Και φυσικά πανεύκολο 8)
 
fairychild
2. 15-07-2009 11:24
 
Δε σου λεω τιποτα..ειναι το καλυτερο παγωτο που εχω φτιαξει.το δε σοκολατενιο ειναι επισης απιθανο εβαλα ενα στην καταψυξη να παγωσει μολις ειναι ετοιμο θα προσθεσω φωτο.
 
margarita79
3. 15-07-2009 11:39
 
ειναι ετοιμο .. 
 
χρησιμοποιησα 3/4 φλιτζανι κακαο μεσα στο μειγμα και επιπελον τρουφα σοκολατας μεσα και απο πανω!
 
margarita79
4. 15-07-2009 12:05
 
Αχ αχ πάω να το δοκιμάσω Μαργαρίτα  
Μου τρέχουν τα σάλια :upset
 
mariazouganeli
5. 15-07-2009 12:10
 
Αμάν βρε Μαργαρίτα. Με βάζεις σε μπελάδες τώρα. Γυρίζοντας θα πάρω τα υλικά για άμεση εκτέλεση στα 3 μέτρα! :grin
 
Mary
6. 15-07-2009 12:12
 
ε οχι και μπελαδες 5 λεπτα υποθεση ειναι :grin :grin  
μορφατα να παρετε καλυτερα την κονσερβα που γραφει creamy αλλα και το αλλο να παρετε δεν τρεχει τιποτα  
καλη επιτυχια!
 
margarita79
7. 15-07-2009 13:58
 
Τόσο εύκολο??? Κάτσε να πάω κι εγώ για τα υλικά ;) !
 
vago
8. 15-07-2009 15:23
 
Μαργαρίτα λαχταριστό το παγωτάκι σου και πολύ εύκολο. Κάνω κάτι ανάλογο με τα ίδια υλικά για το παγωτό συν 1 γάλα εβαπορέ, αλλά ήθελε ανακάτεμα στο μέσον του παγώματος γιατί έκανε κρυσταλάκια (ίσως το επιπλέον γάλα το εβαπορέ τα δημιουργούσε). 
Τώρα θα ακολουθήσω την εκδοχή σου και γλυτώνω το ανακάτεμα ;)  
Επίσης μ αρέσει η σοκολατένια εκδοχή με κακάο. Εκεί χρησιμοποιούσα κουβερτούρα γιατί φοβόμουν μήπως δε διαλυθεί καλά. Θα το αλλάξω κι αυτό. 
Επισης πάει πολύ και η σοκολάτα σε σταγόνες όπως και κερασάκια γλασέ ολόκληρα και στο λευκό και το βύσσινο :zzz
 
Faye
9. 15-07-2009 15:30
 
η διαφορα φαιη με το παγωτο που εχει μεσα 1 ολοκληρο γαλα εβαπορε ειναι τεραστια τοσο στην υφη οσο και στη γευση. 
Την εκανα και εγω και η μητερα μου εκεινη την εκδοχη παλαιοτερα(μαλιστα νομιω αναγραφοταν πανω σε καποιο ζαχαρουχο)και θελαμε μπαλτα για να το κοψουμε αν δεν ειχε χτυπηθει καλα και πολλες φορες στο ενδιαμεσο.Ετσι κατεληξα σε αυτο και ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενη.Ειλικρινα το εβαπορε δε νομιζω να προσφερει τιποτα.Δοκιμασε το και πες μου !(παιδια ειναι το 3ο που φτιαχνω μεσα σε λιγες μερες :grin )
 
margarita79
10. 15-07-2009 15:33
 
Καλά Μαργαρίτα φαίνεται τέλειο !! το μόνο πρόβλημα κορίτσια για εμένα προσωπικά είναι η .... γεύση...Στο παρελθόν είχα δοκιμάσει να φτιάξω άλλο παγωτό με σαντυγί και γάλα (μάλλον εβαπορέ) αλλά το αποτέλεσμα δεν θύμιζε σε τιποτε παγωτό αλλά περισσότερο κρέμα...Αυτό που φτιάχνεις εσύ Μαργαρίτα έχει την γεύση παγωτού ?
 
ata
11. 15-07-2009 15:36
 
ναι ατα εχει τη γευση ακριβως παγωτου παρφαι σαν το αγοραστο.εγω ειμαι πιο πολυ fun του λευκου παγωτου αλλα με το συγκεκριμενο σοκολατενιο επαθα πλακα.
 
margarita79
12. 15-07-2009 15:40
 
Το δοκιμάζω λοιπόν και επανέρχομαι με εντυπώσεις...!
 
ata
13. 15-07-2009 15:42
 
απλα υπομονη κοριτσια να παγωσει καλα αν το κανετε το βραδυ το πρωι θα ειναι ετοιμο.οχι σαν και εμενα την πρωτη φροα που το εβαζα- εβγαζα ταχα μου, ταχα μου να το δω και εξαφανιζοταν μεχρι να γινει :grin
 
margarita79
14. 15-07-2009 15:46
 
Βρε Μαργαρίτα, τί είναι αυτά που κάνεις? 'Ημουν έτοιμη για παγωτό σοκολάτα πορτοκάλι (yiouli), αλλά ανακάλυψα ότι δεν έχω αγοράσει σοκολάτες.... Ετσι, μάλλον - σίγουρα - οπωσδήποτε - χωρίς αμφιβολία, θα φτιάξω το δικό σου!!!!!
 
rebekka
15. 15-07-2009 16:46
 
Aυτή είναι συνταγή! Τσακ-μπαμ! Ούτε μπελάδες ούτε ταλαιπωρία. Θα δοκιμαστεί με την πρώτη ευκαιρία :)
 
Ranja


Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 31/05/10 )