Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Παγωτό Παρφαί σε 5 λεπτά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 19
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Δευτέρα, 13/07/09
Ευρετήριο άρθρου
Παγωτό Παρφαί σε 5 λεπτά
Σελίδα 2
Σελίδα 3
Σελίδα 4
pa_400_01

Για όσους δεν έχουν παγωτομηχανη και τους φαίνεται κουραστικό το ενδιάμεσο χτύπημα του παγωτού  προκειμένου να μην κάνει κρυσταλλάκια πριν παγώσει ,η συγκεκριμένη συνταγή είναι η καλύτερη λυση.Ειναι ένα παγωτό νοστιμο,με εξαιρετική ύφη το οποίο δε χρειάζεται χτύπημα στο ενδιάμεσο και το κυριότερο ετοιμάζεται σε 5 λεπτα. Αξιζει να το δοκιμάσετε!!

Υλικά
  • 1 κονσέρβα σαντιγύ morfat creamy
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 2 βανίλιες

Έξτρα υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν:

  • Καραμελώμενα αμύγδαλα
  • Φρουτακια γλασε
  • Σταγόνες σοκολάτας ή τρούφα
  • Κακάο ή κουβερτούρα για σοκολατένιο παγωτό
  • Νες καφέ σε σκόνη για παγωτό μόκα
 p7100209_400
Εκτέλεση

Ξεκινάμε το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα να κτυπάει το μορφατ και σιγά σιγά προσθέτουμε το ζαχαρούχο και ρίχνουμε τις βανίλιες.Αφήνουμε να χτυπηθεί στη δυνατή ταχύτητα για 5-6 λεπτά μέχρι το μείγμα να κάνει κυματάκια(αν βάλουμε σοκολάτα ρίχνουμε σε αυτή τη φάση το κακάο να ενσωματωθεί).

 p7100211_400 Εντωμεταξύ περνάμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα από το μούλτι να τεμαχιστούν.Αδειάζουμε σε ένα δοχείο με καπάκι ανακατεύουμε μέσα τους ξηρούς καρπούς ή ότι άλλο βάλουμε και βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει πολύ καλά.
p7130230_400

Δε χρειάζεται να το χτυπήσουμε στο ενδιάμεσο.

Το παγωτό μας είναι έτοιμο!!!

  Για να καραμελωσετε ξηρους καρπους βαζετε στο τηγανακι λιγο καλαμποκελαιο και ριχνετε τα αμυγδαλα ολοκληρα με 1-2 κ.σ ζαχαρη.τα ανακατευετε να μην καουν μεχρι να καραμελωσουν και τα αραδιαζετε σε μια λαδοκολλα να κρυωσουν.(εγω πηρα ετοιμα καραμελωμενα απο μια καβα)  

 p7150023_400 

 Η συνταγή ειναι της γειτονισσας μου  και είχε και 2 ολόκληρα αυγά με τα ασπράδια σε μαρέγκα αλλά εγώ τα αφαίρεσα και δε νομίζω ότι έχασα κάτι.Αν σας αρεσει η σοκολατα δοκιμαστε το με κακαο και σταγονες σοκολατας μεσα ή τρουφα ειναι απιθανο!!

Καλή επιτυχία !!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (64) | Εμφανίσεις: 127666
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (46)
31. 22-07-2009 14:50
 
καλα φαιη γραφεις ιστορια... :grin  
και εγω την πρωτη φορα εκανα στρατσιατελα με νιδαφες σοκολατας αλλα εσυ εγραψες! 
μμμ τι σας ειπα οτι στις 4 εκτελεσεις σταματησα?μπααα εχθες εριξα αλλο ενα στην καταψυξη να υπαρχει :grin
 
margarita79
32. 22-07-2009 15:38
 
Παλιότερα είχε δημοσιευθεί στο hungry η συνταγή με όνομα "παγωτό Αρμενοβιλ" και είναι πραγματικά το πιό εύκολο παγωτό που υπάρχει.Εγώ παίρνω τα έτοιμα καραμελωμένα αμύγδαλα( αυτά που είναι σε σχήμα παστελιού) τα κάνω ένα γύρο στο multi και τα προσθέτω.Είναι απίθανο!
 
KapaV
33. 22-07-2009 15:45
 
το αρμενοβιλ το ξερω με μπεζεδες αν δε κανω λαθος. 
τη συνταγη μου την εδωσε η γειτονισσα μου που ειναι μανουλα στα γλυκα και την πειραξα εγω οπως λεω και στη δημοσιευση ειχαι μεσα και αυγα αλλα τα αφαιρεσα με δικη μου πρωτοβουλια. 
Παντως επειδη το θεμα παγωτο το εχω ψαξει αρκετα,αναλογη συνταγη χωρις το εβαπορε μεσα τουλαχιστον αυτη τη στιγμη δε νομιζω οτι υπαρχει. 
χαιρομαι που σου αρεσει και εγω τα ιδια αμυγδαλα τα ετοιμα εβαλα ομως γραφψ επανω φερνουν λιγο σε κεφαλλονιτικες μαντολες.
 
margarita79
34. 22-07-2009 16:47
 
Μπράβο βρε παιδιά καλή η ιδέα με τα έτοιμα καραμελωμένα να μην κάθομαι και φτιάχνω κάθε τόσο :sigh 
 
Γίνεται και με μπιζέδες Μαργαρίτα αλλά δεν ξέρω πως λέγεται :?  
 
Κι εγώ σταγόνες είχα Μαργαρίτα αλλά τις έλιωσα και το χρησιμοποίησα έτσι. 
 
Καλά αυτό το παγωτό το βλέπω να παίζει και το χειμώνα με ζεστή βάφλα ή καρυδόπιτα. 
 
Κάποια στιγή λέω να μαζέψουμε τις παραλλαγές σε μια νέα συνταγή ώστε όποιος μπαίνει να τα βρίσκει εύκολα γιατί όπως πάει με τα σχόλια σε λίγο θα είναι τόσα πολλά που... :zzz
 
Faye
35. 23-07-2009 23:22
 
Παιδιά να προσθέσω ότι χρησιμοποίησα την λευκή εκδοχή για φραπέ με παγωτό και πήγαινε τέλεια η γεύση . 
Απλά προσθέστε στο φραπεδάκι σας 1 - 2 κουταλάκια παγωτό λευκό αντί για γάλα και θα με θυμηθείτε ;)
 
Faye
36. 24-07-2009 15:24
 
Faye αυτό με τον καφέ φραπέ εμείς το κάνουμε σχεδόν πάντα όταν έχουμε παγωτό καϊμάκι σπίτι (όχι όμως με σιρόπι)...είναι τέλειο...το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με τον εσπρέσσο δηλ. να προσθέσετε 1-2 μπάλες παγωτό παρφαί βανίλια ή καϊμάκι....
 
ata
37. 12-06-2010 13:03
 
margarita mou einai theikooooooooooooooooo kai pragmatika an to afiseis mia olokliri nixta ginetai akoma pio oraio...to epomeno tha einai sokolata axxxxx xriste mou epitelous kati eukolo kia igieino xoris auga xoris tipota ...xaxaa :upset :upset :upset euxaristo poli
 
reakon
38. 12-06-2010 15:50
 
Χαιρομαι που σου αρεσε!Το σοκολατενιο με κακαο και τρυοφα μεσα ειναι ακομα καλυτερο. 
Περιμενω εντυπωσεις και απο αυτο.
 
margarita79
39. 05-06-2011 09:00
 
Καλημερα!!Φαινεται υπεροχο αλλα εχω μια μικρη απορια.Δεν εχω MORFAT στο μεταλλικο αλλα ΓΙΩΤΗΣ garni που την φτιαχνεις.Θα αλλαξει η υφη του παγωτου?Τι πρεπει να κανω?null[/B]
 
peristeri
40. 05-06-2011 10:09
 
Το εζω φτιαξει και εγω με garni και ως προς την υφη δεν υπαρχει κανενα θεμα, μια χαρα βγαινει αλλα επειδη το garni ειναι εξαιρετικα γλυκο βγηκε το παγωτο πολυυυυ γλυκο.Εγω αν θα εβαζα garni ξανα θα το εκανα μονο στη σοκολατενια εκδοχη για να σπαει τη γλυκα.
 
margarita79
41. 07-06-2011 11:27
 
Το... εκτέλεσα στην παγωτομηχανή ως εξής: 
1 κουτάκι μόρφατ 
1/2 κουτάκι ζαχαρούχο 
5 κουταλιές φρέσκο γάλα 
1 λοβό βανίλια 
Τα χτύπησα όπως λέει η συνταγή, τα έβαλα στην παγωτομηχανή και... έτοιμο! Α, λίγο πριν το τέλος έριξα και μπισκότα OREO με σοκολατένια γέμιση, χοντροτριμμένα. Το παγωτάκι μια χαρά βγήκε, γευστικό και πλούσιο, σαν παρφέ.
 
elie
42. 07-06-2011 12:15
 
Ως επι το πλειστον δε θελει παγωτομηχανη.Δοκιμασε το και χωρις.Απλα βλεπω οτι αντικατεστησες λιγο ζαχαρουχο με φρεσκο γαλα για αυτο ισως ηταν καλυτερα στο μηχανημα για να μην κανει κρυσταλλακια.Χαιρομαι που σας αρεσε.
 
margarita79
43. 12-06-2011 10:14
 
Πραγματικά πολύ ωραίο, αν και την επόμενη φορά θα παραλείψω τις βανίλιες μιας και μου βγήκε λίγο πιο γλυκό από τα γούστα μας
 
tamar
44. 21-06-2011 08:55
 
Καλημέρα!χθες έφτιαξα το παγωτό,καθότι είμαι λάτρης του παρφαί και σήμερα το πρωί δεν άντεξα και το δοκίμασα....τι να πω? απλά τέλειο!!!!!!!έκανα την σοκολατένια εκδοχή γιατί η άσπρη μου φάνηκε πολύ γλυκιά,έβαλα δλδ κακάο,τρούφα και σταγόνες σοκολάτας!!!!!!!φανταστικό!θα το σερβίρω με τριμμένα μπισκότα και σιρόπι σοκολάτας!πολύ καλή η συνταγή σου Μαργαρίτα μου και προπαντός υγιεινή γιατί δεν περιέχει αυγά.Ευχαριστούμε πολύ,να είσαι καλά και να μας βάζεις πάντα τέτοιες συνταγές!
 
labrini58
45. 21-06-2011 09:11
 
Χαιρομαι που σου αρεσε!!!Και εμας ειναι το αγαπημενο μας!
 
margarita79


Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 31/05/10 )