Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Τιραμισού Νο.05 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από sardelaki   
Δευτέρα, 20/07/09

Γειά σας...είναι η πρώτη φορά που καταχορώ συνταγή. Αν κι έχετε συνταγές τιραμισού ήθελα να δημοσιεύσω και την δική μου αγαπημένη συνταγή που μου την έχει δώσει η λατρεμένη μου φίλη που είναι Ιταλίδα!

Υλικά:
  • Σαβαγιάρ (θα χρειαστούν 4 σειρές)
  • 750γρ. μασκαρπόνε
  • 250γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2-4cl Amaretto
  • 4 κρόκους αυγού
  • 2 ασπράδια αυγού
  • Espresso (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και νεσκαφέ αν δεν έχετε εσπρέσσο)
  • Κακάο
Εκτέλεση:
Χτυπάμε την ζάχαρη άχνη με τους κρόκους. Έπειτα προσθέτουμε το Μασκαρπόνε και χτυπάμε πάλι μέχρι να γίνει μιά πηχτή μάζα και βάζουμε και το αμαρέττο. Παίρνουμε μία άλλη λεκανίτσα και χτυπάμε το ασπράδι μαρέγκα και το προσθέτουμε στο μίγμα που κάναμε προηγουμένως. Προσοχή εδώ!!! Δεν χτυπάμε με το μίξερ. Παίρνουμε μία κουτάλα και ανακατεύουμαι το ασπράδι στο υπόλοιπο μίγμα και το βάζουμε στο ψυγείο.

Παίρνουμε τώρα τα σαβαγιάρ κι αφού έχουμε ετοιμάσει τον καφέ βουτάμε ένα ένα τα σαβαγιάρ στον καφέ (λίγο όμως για να μην σας παπαριάσουν). Κάνουμε μία στρώση με τα σαβαγιάρ κι έπειτα μία στρώση κρέμα...ξανά μία στρώση σαβαγιάρ και μία στρώση κρέμα.  Μετά από δυο στρώσεις είναι έτοιμο το γλυκό και το βάζουμε στο ψυγείο.
Την επόμενη μέρα είναι έτοιμο για κατανάλωση...πρίν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με κακάο!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 6593
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 22-07-2009 09:32
 
Πολύ καλό εχω κι ερωτησούλα πάλι :sigh  
Σε τι μέγεθος περίπου πυρέξ το κάνεις για να υπολογίσω σωστά τη δόση. :)
 
Faye
2. 22-07-2009 10:21
 
γύρω στο 20 x 30 είναι το δικό μου! Είναι νοστιμότατο...όποια το δοκιμάσει να μου πεί και πάλι εντυπώσεις!
 
sardelaki
3. 23-07-2009 21:39
 
Πολύ ωραίο μου φαίνεται. Μήπως θα μπορούσα να μη βάλω τ, αυγά? Προσφέρουν κάτι?
 
voula
4. 23-07-2009 22:11
 
πιστεύω πως θα χαλάσει η συνταγή χωρίς τα αυγά...αλλά αν θέλεις το δοκιμάζεις και μας λες εντυπώσεις! ;)
 
sardelaki

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 11/01/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός