Γειά σας...είναι η πρώτη φορά που καταχορώ συνταγή. Αν κι έχετε συνταγές τιραμισού ήθελα να δημοσιεύσω και την δική μου αγαπημένη συνταγή που μου την έχει δώσει η λατρεμένη μου φίλη που είναι Ιταλίδα! Υλικά: - Σαβαγιάρ (θα χρειαστούν 4 σειρές)
- 750γρ. μασκαρπόνε
- 250γρ. ζάχαρη άχνη
- 2-4cl Amaretto
- 4 κρόκους αυγού
- 2 ασπράδια αυγού
- Espresso (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και νεσκαφέ αν δεν έχετε εσπρέσσο)
- Κακάο
Εκτέλεση:
Χτυπάμε την ζάχαρη άχνη με τους κρόκους. Έπειτα προσθέτουμε το Μασκαρπόνε και χτυπάμε πάλι μέχρι να γίνει μιά πηχτή μάζα και βάζουμε και το αμαρέττο. Παίρνουμε μία άλλη λεκανίτσα και χτυπάμε το ασπράδι μαρέγκα και το προσθέτουμε στο μίγμα που κάναμε προηγουμένως. Προσοχή εδώ!!! Δεν χτυπάμε με το μίξερ. Παίρνουμε μία κουτάλα και ανακατεύουμαι το ασπράδι στο υπόλοιπο μίγμα και το βάζουμε στο ψυγείο.
Παίρνουμε τώρα τα σαβαγιάρ κι αφού έχουμε ετοιμάσει τον καφέ βουτάμε ένα ένα τα σαβαγιάρ στον καφέ (λίγο όμως για να μην σας παπαριάσουν). Κάνουμε μία στρώση με τα σαβαγιάρ κι έπειτα μία στρώση κρέμα...ξανά μία στρώση σαβαγιάρ και μία στρώση κρέμα. Μετά από δυο στρώσεις είναι έτοιμο το γλυκό και το βάζουμε στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα είναι έτοιμο για κατανάλωση...πρίν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με κακάο! Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 7769 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |