Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ροδακινόπιτα No.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από Pan   
Τετάρτη, 22/07/09
3745846069_400

Η συνταγή αυτή έχει γίνει το αγαπημένο μου καλοκαιρινό γλυκό τα τελευταία 2 χρόνια. Είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου. Δροσερή και αρωματική πίτα, που διατηρείται στο ψυγείο.

Υλικά:
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι 200 γρ.
  • 1 κεσεδάκι μαργαρίνη 250 γρ.
  • μισό κεσεδάκι ζάχαρη
  • 1,5 κεσεδάκι σιμιγδάλι ψιλό
  • μισό κεσεδάκι φυστίκια Αιγίνης ή αμύγδαλο ασπρισμένο
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουτερ
  • 1 κ. γλ. σόδα
  • 1 σφηνάκι λικέρ ή κονιάκ
  • μισό κ. γλ. κανέλα
  • 2 βανίλιες
  • 5 αυγά (χώρια οι κρόκοι από τα ασπράδια, που θα χτυπηθούν σε ελαφριά μαρέγκα)
  • ξύσμα λεμονιού
  • 4 σφιχτά ροδάκινα κομμένα σε μισοφέγγαρα

Για το σιρόπι

  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • 1 φλιτζάνι μαρμελάδα βερίκοκο (αν έχετε σπιτική καλύτερα ακόμα)
Εκτέλεση:

Καταρχάς να πω ότι το κεσεδάκι της μαργαρίνης θα χρησιμοποιηθεί σαν μεζούρα για τα άλλα υλικά.

  • 3745845847_400Σε μπολ ανακατεύω το σιμιγδάλι, τις βανίλιες, κανέλα, μπέικιν. Διαλύω σε ένα ποτήρι το κονιάκ ή λικέρ με τη σόδα.
  • Στο μπολ του μίξερ χτυπώ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν τα υλικά. Ρίχνω σιγά σιγά και τους κρόκους. Μετά προσθέτω το μείγμα του σιμιγδαλιού, το γιαούρτι, το διάλυμα με τη σόδα. Στη συνέχεια βάζω το ξύσμα και την μαρέγκα και ανακατεύω ελαφρά.
  • Όλο αυτό το μείγμα το βάζω σε βουτυρωμένο και πασπαλισμένο με σιμιγδάλι πυρέξ. Σε όλη την επιφάνεια του πυρέξ τοποθετώ τα κομμένα ροδάκινα.
  • Πασπαλίζω λίγη ζάχαρη πάνω στα ροδάκινα και ψήνω σε φούρνο με αντιστάσεις πάνω- κάτω στους 175 βαθμούς για 30΄- 40΄ μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια της πίτας μας. Αφήνω το γλυκό να κρυώσει και ετοιμάζω το σιρόπι.
  • Βράζω τη ζάχαρη με το νερό και τη μαρμελάδα για 5΄να γίνει σιρόπι ελαφρύ και το ρίχνω προσεχτικά πάνω στο κρύο γλυκό μας. Διατηρείται στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία !!!

Υ.Γ:
Αυτή τη φορά δεν δημοσίευσα μια δική μου έμπνευση, όμως ελπίζω να γίνει η αγαπημένη σας συνταγή, όπως έχει γίνει και σε μένα. :)


Προσθήκη ως Αγαπημένο (36) | Εμφανίσεις: 20317
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 25-07-2009 14:27
 
Μπορεί να μην είναι δική σου η έμπνευση, αλλά με τη δική σου δημοσίευση θα τη γνωρίσουμε!! Μου αρέσουν παρα πολύ τα ροδάκινα!! Μόνο πες μου κάτι σε παρακαλώ... :zzz τις φετούλες τις βάζεις μέσα και οχι πάνω στη ζύμη? Ετσι όπως λέει η συνταγή είναι σαν τις μηλόπιτες. Στη φωτο όμως μου αρέσει περισσότερο...να φαίνεται λίγο η ζύμη!! :grin
 
thomai
2. 25-07-2009 14:53
 
Τις τοποθετώ ίσα να μπούνε μέσα στην ζύμη, αλλά να παραμείνουν πάνω και όχι να απορροφηθούν μέσα της. Επιπλέον, δεν τις πασπαλίζω με ζάχαρη, μια και είμαι της πιο υγιεινής διατροφής. Εξάλλου, τα ροδάκινα είναι γλυκά από μόνα τους.  
 
Επίσης με το τριμμένο φυστίκι αιγίνης πασπαλίζουμε συνήθως τα ροδάνικα. Αλλά εγώ για πιο νοστιμιά το ανακατεύω ελαφρώς μέσα στη ζύμη.
 
Pan
3. 25-07-2009 15:52
 
Tι όμορφο γλυκάκι είναι αυτό Pan? Και μόνο που το βλέπω μπαίνω στο πειρασμό να το φτιάξω σήμερα κιόλας!!! Πάντα με τις ωραίες συνταγές σου :zzz
 
YANNA
4. 25-07-2009 18:16
 
Πολύ εμφανίσιμο και πολύ αφράτο και πρέπει και να μοσχομυρίζει :zzz  
Μπράβο Pan, σ ευχαριστούμε . 
Λες να γίνεται και με άλλα φρούτα; :?
 
Faye
5. 26-07-2009 00:10
 
Σ'ευχαριστώ πολύ Pan για τις συμβουλές σου!! Τελικά μου αρέσει περισσότερο με τις δικές σου παρεμβάσεις :grin :grin Τα ροδάκινα είναι όντως γλυκά και με τη ζάχαρη απο πάνω, θα έκανα τελικά τουλούμπα-ροδακινόπιτα!! :grin
 
thomai
6. 26-07-2009 00:28
 
Ευχαριστώ πολύ όλες σας! :grin  
 
Το δοκίμασα πέρισυ στην γιορτή μου με βανίλιες, αλλά κάθησαν στον πάτο... :( Παρόλα αυτά, το γλυκό βγήκε εξίσου πεντανόστιμο.... Οπότε, θέλει λίγο ψάξιμο ποια φρούτα άλλα μπορούν να συνδυαστούν. 
 
Ένας φίλος μου έβαλε και άλλη ιδέα για τα ροδάκινα.... Θα την δοκιμάσω και μόλις έχω το αποτέλεσμα, θα την δημοσιεύσω... ;)
 
Pan
7. 26-07-2009 13:47
 
Πολύ ωραίο γλυκάκι,θα δοκιμαστεί άμεσα. :)
 
iwanna

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 14/07/11 )