Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Γλυκά Ψυγείου arrow Πραλίνα με κρέμα πικρής καραμέλας (πικρό γλυκό)
Πραλίνα με κρέμα πικρής καραμέλας (πικρό γλυκό) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από MARY2   
Κυριακή, 26/07/09
Ένα πολύ εύκολο γλυκό ψυγείου, ιδανικό για μετά από τραπέζι, επειδή είναι πικρό και πολύ νόστιμο
Υλικά
  • 1 πακέτο μπισκότα σαβουαγιαρ
  • 1 ποτήρι γάλα με 3 κουταλιές κονιάκ
  • 2 φακελάκια κρέμα γιωτης (βανίλια)
  • ½ κιλό σαντιγί
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • μισό ποτήρι νερό με 2 κουταλιές λεμόνι

για την πραλίνα: 

  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • μισό ποτήρι νερό με 2 κουταλιές λεμόνι
  • 1 ποτήρι καβουρδισμένα αμύγδαλα
Εκτέλεση
  • Σε ένα πυρεξ μεγάλο(20χ30) στρώνω τα μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα με το κονιάκ .
  • Φτιάχνω τις κρεμες γιωτης όπως λένε οι οδηγίες αναιρώντας όμως ένα ποτήρι γάλα (χρησιμοποιώ μεγάλη κατσαρόλα για να μην καώ όταν θα προσθέσω την καραμέλα) .
  • Ταυτοχρόνως  ετοιμάζω την καραμέλα βάζοντας σε μια μικρή κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό και μόλις βράσει το λεμόνι. Αφήνω την καραμέλα να μαυρίσει (δηλαδή το χρώμα της να είναι πάρα πολύ σκούρο ) και αφού η κρέμα έχει πήξει με πολύ μεγάλη προσοχή ρίχνω την πικρή καραμέλα σε αυτήν.
  • Προσθέτω την κρέμα πάνω από τα σαβουαγιαρ σιγά σιγά, και αφού κρυωσει το βάζω στο ψυγείο.

    Συνεχίζω φτιάχνοντας την πραλίνα.
  • Φτιάχνω πάλι καραμέλα αυτή τη φορά όμως να έχει ένα ωραίο ξανθό χρώμα.
  • Έχω έτοιμο ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο και απλώνω πάνω του  με ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας, ελάχιστο καλαμποκελαιο. Όταν η καραμέλα είναι έτοιμη προσθέτω τα καβουρδισμένα  αμύγδαλα και απλώνω το μίγμα στο αλουμινόχαρτο.
  • Το αφήνω σε δροσερό μέρος (όχι στο ψυγείο) να κρυωσει.
Την ώρα που θέλω να σερβίρω το γλυκό στρώνω πάνω από την κρέμα την σαντιγί και στο τέλος  σπάζω σε χοντρά κομμάτια την πραλίνα  και την απλώνω .
Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 5805
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 30-07-2009 09:19
 
Ευχαριστώ Mary2 για την ωραία συνταγή σου, και η πλάκα είναι ότι εχθές σκεφτόμουν να φτιάξω γλυκό γιατι μου έχουν ξεμίνει κάτι σαβαγιάρ οπότε τώρα θα φτιάξω αυτό το υπέροχο γλυκό σου. :upset
 
marylou
2. 30-07-2009 14:03
 
ΤΕΛΕΙΟ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΟΥ!
 
mariaNeapoli
3. 31-07-2009 17:03
 
Ευχαριστούμε Μαρία για την ωραία συνταγή!
 
voula
4. 08-08-2009 07:44
 
Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια. Φτιάχτε το, μετά από τραπέζι και θα ενθουσιάσετε τους καλεσμένους σας. 
Υ.Π. Φτάνει να αφήσετε την πρώτη καραμέλα να γίνει σχεδόν μαύρη για να πικρίσει η κρέμα.
 
MARY2

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 29/07/09 )