Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Λιαστά ντοματάκια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από arhontia   
Σάββατο, 01/08/09
Υλικά:
  • ντοματάκια μακρόστενα (πομοντόρι)
  • αλάτι κατά προτίμηση ανθός (θαλασσινό χωρίς επεξεργασία)
  • τούλι
Εκτέλεση:
  • Πλένουμε τα τοματάκια, τα σκουπίζουμε, κόβουμε στη μέση κατά μήκος και αραδιάζουμε σε ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.
  • Αλατίζουμε χωρίς να το παρακάνουμε, σκεπάζουμε με το τούλι που το στερεώνουμε στο ταψί με λάστιχο ή μανταλάκια, και τα βγάζουμε στον ήλιο.
  • Το πρωί τα βγάζουμε στον ήλιο, το βράδυ τα μαζεύουμε.
  • Είναι έτοιμα όταν συρρικνωθούν για τα καλά και δεν βγάζουν ζουμιά, αλλά μην πετσιάσουν και μείνουν σκέτο φλούδι. (Αύγουστο με καύσωνα μου πήρε 5 μέρες)
  • Τα βάζουμε σε βαζάκι μαζί με μυρωδικά της επιλογής μας, π.χ. σκόρδο, μαϊντανό ή βασιλικό, κόκκους πιπεριού ή/και καυτερή πιπερίτσα, κάπαρη και σκεπάζουμε με λάδι.
  • Διατηρούνται επ' αόριστον στο ψυγείο, και χρησιμοποιούνται για να εμπλουτίσουν σαλάτες, για να συνοδέψουν ζυμαρικά, ή στο πιατάκι με ξύδι ή χωρίς για ούζο ή τσίπουρο.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 6909
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (10)
1. 03-08-2009 01:34
 
Αρχοντία μου πολύ ωραίο ορεκτικό αυτό, μπράβο σου :)  
Και φυσικά έχω και ερωτησούλες  
1. Τα τοματάκι πως πρέπει να είναι άγουρωπά, μέτρια, πολύ γινομένα; 
2. Περίπου πόσο καιρό τα αφήνεις στον ήλιο, για να έχουμε μια ιδέα.
 
Faye
2. 03-08-2009 16:18
 
Ώριμα τα ντοματάκια αλλά όχι παραγινωμένα. 
Ανάλογα πόσο ζουμερά ή άνυδρα είναι, πόσο καίει ο ήλιος και πόση υγρασία υπάρχει στην ατμόσφαιρα, ο χρόνος μπορεί να είναι από 5 μέρες έως 15. Πιο καλά να τα βλέπει κανείς με το μάτι πότε είναι έτοιμα, παρά να μετράει μέρες.
 
arhontia
3. 04-08-2009 08:10
 
Eπειδή λατρεύω τη λιαστή τομάτα, να είσαι σίγουρη ότι μολις τα βρω στη λα'ι΄κή θα τα αγοράσω για να την κάνω τη συνταγή. Μπράβο, Αρχοντία! ;)
 
REBEKKA
4. 05-08-2009 16:34
 
Μόλις προμηθεύτηκα τα ντοματάκια κι αρχίζω τη διαδικασία.
 
xanthibax
5. 05-08-2009 22:41
 
Γειά σου βρε Αρχοντία με τα μεζεδάκια σου!!!
 
voula
6. 05-08-2009 22:58
 
Τα έφτιαξα και έγιναν μούρλια, και όχι πολλές μέρες στονήλιο. Μόνον δύο. Τα έφτιασα όπως και εσ΄'υ Αρχοντία μου, έχουμε την ίδια συνταγή που δημοσίευσα και εγώ.Ειναι απίθανη! Φτιάξτε τα όλες!
 
pastaflora
7. 06-08-2009 09:19
 
Γεια σας! 
Pastaflora, υπήρχε ήδη η συνταγή; Συγνώμη δεν την είδα πριν τη γράψω. :eek Σου στεγνώνουν αρκετά σε δυο μέρες; Φοβόμουν πως αν δεν στεγνώσουν αρκετά θα μου χαλάσουν μετά.
 
arhontia
8. 08-08-2009 18:58
 
Είπα κι εγώ,γιατί μου μουχλιάζουν...το αλάτι δεν ήξερα. θα φτιάξω κι εγώ. Να'στε καλά με τις ιδέες σας!!!
 
yami
9. 08-08-2009 19:03
 
Έχω βάλει και γίνονται, οπότε θα μετρήσω μέρες αυτήν τη φορά και θα σας πώ.
 
arhontia
10. 11-08-2009 00:50
 
Το πρόσθεσα και στη συνταγή: 5 μέρες χρειάστηκαν αυτήν την εποχή.
 
arhontia

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 11/08/09 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός