Έχει υποβληθεί από arhontia
|
Σάββατο, 01/08/09 |
Υλικά: - ντοματάκια μακρόστενα (πομοντόρι)
- αλάτι κατά προτίμηση ανθός (θαλασσινό χωρίς επεξεργασία)
- τούλι
Εκτέλεση: - Πλένουμε τα τοματάκια, τα σκουπίζουμε, κόβουμε στη μέση κατά μήκος και αραδιάζουμε σε ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.
- Αλατίζουμε χωρίς να το παρακάνουμε, σκεπάζουμε με το τούλι που το στερεώνουμε στο ταψί με λάστιχο ή μανταλάκια, και τα βγάζουμε στον ήλιο.
- Το πρωί τα βγάζουμε στον ήλιο, το βράδυ τα μαζεύουμε.
- Είναι έτοιμα όταν συρρικνωθούν για τα καλά και δεν βγάζουν ζουμιά, αλλά μην πετσιάσουν και μείνουν σκέτο φλούδι. (Αύγουστο με καύσωνα μου πήρε 5 μέρες)
- Τα βάζουμε σε βαζάκι μαζί με μυρωδικά της επιλογής μας, π.χ. σκόρδο, μαϊντανό ή βασιλικό, κόκκους πιπεριού ή/και καυτερή πιπερίτσα, κάπαρη και σκεπάζουμε με λάδι.
- Διατηρούνται επ' αόριστον στο ψυγείο, και χρησιμοποιούνται για να εμπλουτίσουν σαλάτες, για να συνοδέψουν ζυμαρικά, ή στο πιατάκι με ξύδι ή χωρίς για ούζο ή τσίπουρο.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 8019 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 11/08/09 )
|