Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ζυμαρικά arrow Καρμπονάρα με σύγκλινο Μάνης
Καρμπονάρα με σύγκλινο Μάνης Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από YAMI   
Τετάρτη, 05/08/09
Υλικά:
  • 1 πακέτο μακαρόνια νούμερο 10
  • 250-300 γρ. σύγκλινο Μάνης
  • 400 γρ μανιτάρια κομμένα
  • 1 μεγάλο κουτί κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Βράζουμε τα μακαρόνια, μέχρι του σημείου να "κρατάνε" λίγο.
  • Τα περνάμε από κρύο νερό και ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα.
  • Κόβουμε το σύγκλινο σε λεπτά τετραγωνάκια (περίπου 3 εκ. ) και τα ρίχνουμε στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να "μαραθεί" και να βγάλει το λίπος του.
  • Τα βγάζουμε και στο λίπος ρίχνουμε τα μανιτάρια να σοταριστούν. 
  • Προσθέτουμε πάλι το σύγκλινο, την κρέμα γάλακτος, ρίχνουμε λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και το κονιάκ. Ανακατεύουμε συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα μη μας κολλήσει και το αφήνουμε να πάρει μια-δυο βράσεις. αν "σωθεί" πολύ, το διορθώνουμε ρίχνοντας λίγο γάλα.
  • Στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια, προσθέτουμε από πάνω το περιεχόμενο του τηγανιού.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να "σωθούν" τα υγρά και για να μην κολλήσει το φαγητό. (Εδώ κολλάει το μη εντελώς βράσιμο του μακαρονιού μας και μας λασπώσει)

Σερβίρουμε αμέσως ζεστά και αν θέλουμε ρίχνουμε λίγο τυρί, όχι πολύ αλμυρό.

Καλή όρεξη!!!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 11398
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 08-08-2009 02:03
 
Πω πω Yami απίθανη φαίνεται και όπως καταλαβαίνεις μόλις βρω καλό σύγκλινο πάει για άμεση εκτέλεση :zzz  
 
Καλορίζικη κιόλας, είναι η πρώτη σου αν δεν κάνω λάθος. :)
 
Faye
2. 08-08-2009 13:59
 
Τώρα που την ξαναβλέπω, πρέπει να μάθω να γράφω συνταγές, διότι τίποτα δεν εννοείται. Θα ήθελα να μου συγχωρεθεί η απειρία και να μη με βρίσετε πολύ σε περίπτωση αποτυχίας.
 
yami
3. 08-08-2009 15:14
 
Αν και δε βλάπω να μην είναι κατανοητό κάτι (αφού δεν έχω ερώτηση μια χαρά γραμμένη είναι) :grin γενικά να σου πω ότι αν θέλεις να διορθώσεις κάτι στις συνταγές σου δίπλα στον τίτλο της συνταγής υπάρχει ένα μολυβάκι, πατάς εκεί και κάνεις επεξεργασία στη συνταγή σου. Μετά αποθηκεύεις ξανά. Αυτό μπορείς να το κάνεις και πριν δημοσιευτεί η συνταγή, μπαίνεις από την αρχική στο : οι δημοσιεύσεις μου και κάνεις το ίδιο :)
 
Faye
4. 09-08-2009 17:14
 
Ωραιότατη και κατανοητή. Μια χαρά!
 
Nena

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 05/02/11 )