Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κοτόπουλο γιουβέτσι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από YAMI   
Σάββατο, 08/08/09

Πρόκειται για ένα καθαρά καλοκαιρινό φαγητό, ελαφρύ και γλυκούλι, η απάντηση στο ερώτημα τι-στο-καλό-να-μαγειρέψω-καλοκαιριάτικα-και-βαριέμαι

Υλικά:
  • ένα κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 4-5 ώριμες τομάτες, μισές κομμένες σε κυβάκια και μισές ξυσμένες στον τρίφτη (για την εμφάνιση και τη γεύση...)
  • ένα μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 200 γρ ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλη κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 500 γρ κριθαρακοειδές ζυμαρικό της αρεσκείας μας (συνήθως βάζω πεπονάκι ή αστράκι, όποιος θέλει βάζει και πιο χοντρά)
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Σε ένα μεγάλο ταψί ρίχνουμε το λάδι, τις τομάτες, το κρεμμύδι, την πιπεριά και ανακατεύουμε λίγο να απλωθούν τα υλικά ομοιόμορφα.
  • Τοποθετούμε στο ταψί τα κομμάτια του κοτόπουλου και αλατοπιπερώνουμε. Το βάζουμε στο φούρνο, στους 250 βαθμούς και ρίχνουμε και το ανάλογο νερό του. όταν ροδίσει, το γυρνάμε.
  • Λίγο πριν ψηθεί εντελώς, ρίχνουμε το ζυμαρικό και ανακατεύουμε να πάει παντού. Αν χρειαστεί, ρίχνουμε και λίγο νεράκι.
  • Ανακατεύουμε κάθε τόσο για να μην κολλήσει. Αν δε θέλουμε το κοτόπουλο ροδισμένο, τοποθετούμε πάνω από το φαγητό μια λαδόκολλα.

Καλή όρεξη


Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 13517
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 20/05/12 )