Ραβανί Νο.07 (με μέλι, δυτικής Αιτωλοακαρνανίας) |
|
Έχει υποβληθεί από YAMI
|
Σάββατο, 08/08/09 |
Υλικά: - 1 κιλό ζάχαρη
- 1 κιλό(σχεδόν)λάδι
- 1 λίτρο νερό
- 200 γρ μέλι
- 500 γρ σιμιγδάλι χοντρό
- 500 γρ σιμιγδάλι ψιλό
- 1 σακουλάκι σουσάμι (όσο πάρει)
- 1 χούφτα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
- λίγο γαρύφαλλο τριμμένο
- λίγη κανέλα τριμμένη
Εκτέλεση (μεγάλος κίνδυνος κυριολεξίας) - Σε μια κατσαρόλα ρίχνω τη ζάχαρη, το νερό και το λάδι και βράζω σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Ρίχνω το μέλι και ανακατεύω.
- Αλείφω το ταψί με λάδι και πασπαλίζω με σουσάμι.
- Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Χαμηλώνω τη φωτιά και ρίχνω σιγά-σιγά το σιμιγδάλι το ψιλό και το χοντρό. Ανακατεύω συνέχεια 5 με 7 λεπτά. Βάζω μέσα σε μια βαθιά κουτάλα 1 κ.σ σιμιγδάλι ψιλό και βυθίζω σιγά στο μείγμα που βράζει και ανακατεύω για να “φύγει”. Όταν διαλυθεί, είναι έτοιμο.
- Αδειάζω το μείγμα στο ταψί γρήγορα και το ισιώνω με μια σπάτουλα γρήγορα (αλλιώς δε θα στρώνει ούτε με οδοστρωτήρα). Πασπαλίζω με σουσάμι και κόβω το μείγμα σε ρόμβους. Σε κάθε κομμάτι βάζω ένα αμύγδαλο.
- Στον προθερμασμένο φούρνο ψήνω για μια ώρα περίπου, μέχρι να δω ότι έχουν ανοίξει οι χαρακιές. Περιμένοντας, τρώω τα αμύγδαλα που περίσσεψαν.
- Αν το βγάλω στην ώρα του, θα έχει κιτρινοπράσινο χρώμα. Αν το αφήσω λίγο παραπάνω, θα γίνει πιο καφετί.
- Το ξαναχαρακώνω. Σε ένα μπολ ανακατεύω το γαρύφαλλο, την κανέλα και τη ζάχαρη και πασπαλίζω. Γράφοντας τα παραπάνω, μου ήρθε η ιδέα να βάλω λίγο σαφράν για χρώμα. Όχι ότι δε μου αρέσει κι έτσι, αλλά ο φτασμένος ζαχαροπλάστης δεν επαναπαύεται ποτέ και πάντα πειραματίζεται. Προσωπική ανάμνηση: Αυτό το γλυκό το φτιάχνουν στο χωριό μου με το πρώτο μέλι της σεζόν, και σε πολύ σπέσιαλ περιπτώσεις.
Λίγο στο χρόνο έχω ένα πρόβλημα, πάνω στο μισάωρο το κοιτάμε που και που... Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 11434 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 06/05/10 )
|