Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πίτες και Ψωμιά arrow Κρεμμυδοκουλούρα Τρικεριώτικη (κρεμμυδόπιτα)
Κρεμμυδοκουλούρα Τρικεριώτικη (κρεμμυδόπιτα) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Τρίτη, 11/08/09

 Η πίτα αυτή είναι τοπική στα Τρίκερι, και μπορείτε να την   βρείτε σε όλα τα  ουζερί  που θα επισκεφθείτε.

 Την  συνηθίζουν και σε όλο το Πήλιο. Είναι η  κρεμμυδόπιτα.

Υλικά (για 6 μεγάλες μερίδες)
  • 500 γραμ φύλλα χωριάτικα (8-10 φύλλα)
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι για την γέμιση  και
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι  για το άλειμμα των φύλλων.

Για την γέμιση

  • 700 γραμ. άσπρα κρεμμύδια ξερά  χοντροκομμένα (νεροκρέμμυδα)
  • 250 γραμ. φέτα
  • 2 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 2 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι χοντρό
Εκτέλεση
  • Βράζω για 5΄τα χοντροκομμένα φύλλα και μετά τα σοτάρω με λάδι και σβήνω την φωτιά, και προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά.
  • Στρώνω στο ταψί τα μισά φύλλα  που λαδώνω καθένα χωριστά, και βάζω την γέμιση και από επάνω βάζω τα άλλα μισά φύλλα που ξαναλαδώνω.
  • Κόβω σε  κομμάτια και την φουρνίζω για 30΄στους 180ο κελσίου σε απλό φούρνο ή με αέρα.
Καλή Όρεξη
Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 5727
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 14-08-2009 14:20
 
μμμμμ πολύ ωραία πιτούλα  
Αφου κόψουμε σε κομμάτια χρειάζεται να λαδώσουμε ή να αλλείψουμε με αυγό απο επάνω ?
 
mariazouganeli
2. 02-09-2009 00:13
 
Κανονικά πρίν να την κόψουμε, και δεν θελει με αυγο, αλλα με λαδακι και λίγο γαλα και νερακι, για να ροδισει και να γινει τραγανη!
 
pastaflora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 08/05/11 )