Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγολόγιο arrow Ζυμαρικά arrow Πένες με Φασολάκια και Πιπεριές
Πένες με Φασολάκια και Πιπεριές Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Κυριακή, 10/06/07
Υλικά:
320 γρ. Πένες (ζυμαρικό)
1 Κόκκινη(ες) πιπεριά(ες)
2 χούφτες Φασολάκια
1 σκελίδα Σκόρδο
1 μικρό Κρεμμύδι(α)
3 ώριμα Ντοματίνια
1 χούφτα Βασιλικός
3 -4 κουταλιές Λάδι
Αλάτι
4 -5 κουταλιές τριμμένο Πεκορίνο

Τρόπος παρασκευής
Καθαρίστε και πλύντε τα λαχανικά. Βράστε τα φασολάκια.
Βάλτε την πιπεριά στο φούρνο και ψήστε τη μέχρι να ξεκολλήσει η φλούδα. Καθαρίστε την και κόψτε σε λωρίδες, αφαιρώντας τους σπόρους και τις εσωτερικές ίνες.
Βράστε άφθονο αλατισμένο νερό, ζεματίστε τα ντοματίνια και βγάλτε τα. Ξεφλουδίστε τα και κόψτε σε κυβάκια.
Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και τσιγαρίστε το ελαφρά σε 2 κουταλιές λάδι. Προσθέστε το σκόρδο πολτοποιημένο, τα φασολάκια στραγγισμένα και κομμένα κομμάτια και τιν πιπεριά κομμένη σε λωρίδες. Προσθέστε αλάτι, ανακατέψτε, σκεπάστε και αφήστε να ψηθούν για 10 λεπτά.
Βράστε τις πένες στο ίδιο νερό που χρισιμοποιήσατε για τα ντοματίνια.
Βάλτε τα ντοματίνια στο τηγάνι με τα υπόλοιπα λαχανικά και αφήστε τα να ζεσταθούν για 3-4 λεπτά.
Προσθέστε τις πένες, αφού τις σουρώσετε, με 2 κουταλιές από το νερό που βράσανε, το υπόλοιπο λάδι και το βασιλικό ψιλοκομμένο.
Αφήστε πάρουν γεύση σε ψηλή φωτιά για 2-3 λεπτά. Σερβίρετε όσο είναι ζεστά, με το τριμμένο πεκορίνο.
Παραλλαγή: Προσθέστε μαύρες ελιές ή φιλετάκια αντζούγιας που τα έχετε μαρινάρει σε λάδι και σκόρδο, αντί για το πεκορίνο.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )