Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Χαλβάς Φαρσάλων Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από mikaki   
Πέμπτη, 13/08/09

Ο χαλβάς Φαρσάλων είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά. Η συνταγή είναι πολύ εύκολη και νοστιμότατη!!

Υλικά : (για ένα ταψάκι 30Χ40 εκ)
  • 170 γρ. βούτυρο λιωμένο και λίγο επιπλέον για το άλειμμα του γλυκού
  • 150 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 700 γρ. ζάχαρη
  • 1.200 ml νερό
  • 260 γρ. κορν φλάουρ
  • κανέλα
Εκτέλεση :
  • Κρατάτε λίγο βούτυρο στην άκρη και ρίχνετε το υπόλοιπο σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί μαζί με την μισή ζάχαρη και τα αμύγδαλα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με ξύλινη σπάτουλα.
  • Όταν αρχίσει η ζάχαρη να παίρνει ξανθό χρώμα και να καραμελώνει το μείγμα, αποσύρετε την κατσαρόλα για λίγο από τη φωτιά. Διαλύετε το κορν φλάουρ και την υπόλοιπη ζάχαρη στο νερό (αφού κρατήσετε 4 κουταλιές της σούπας στην άκρη) και ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά.
  • Ρίχνετε το μείγμα του κορν φλάουρ στην καραμέλα, συνεχίζοντας να δουλεύετε με ξύλινη σπάτουλα, μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει ο χαλβάς από την κατσαρόλα.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στο γκριλ στους 220 βαθμούς. Βουτυρώνετε το ταψάκι και αδειάζετε μέσα το μείγμα. Ισιώνετε την επιφάνειά του, την αλείφετε με το υπόλοιπο βούτυρο και πασπαλίζετε με την ζάχαρη που κρατήσατε και λίγο κανέλα.
  • Βάζετε το χαλβά στο φούρνο να ψηθεί στο γκρίλ μέχρι να καεί η ζάχαρη. Αφήνετε το χαλβά να κρυώσει και μετά τον σερβίρετε κόβοντας σε μικρά κομμάτια.
Καλή Επιτυχία
Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 8870
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 12/03/10 )