Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Τυροπιτάρια Ευβοίας Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Δευτέρα, 17/08/09
Υλικά (για 3 πίτες)
  • 1 κιλό χωριάτικο χοντρό φύλλο
  • 1 κιλό φρέσκο μαλακό τυρί (ανθότυρο ή μανούρι)
  • 7 αυγά
  • 4 κ.σ. γάλα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
866
Εκτέλεση
  • Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με το γάλα. Τρίβουμε το τυρί με το χέρι ή με ένα πιρούνι και όταν λιώσει το αναμειγνύουμε με τα αυγά.
  • Παίρνουμε ένα φύλλο και το απλώνουμε στο τηγάνι, το οποίο έχουμε αλείψει ελαφρά με ελαιόλαδο. Το φύλλο θα πρέπει να ξεπερνά κατά πολύ σε διάσταση την περίμετρο του τηγανιού.
  • Απλώνουμε λίγο από το μείγμα του τυριού και των αβγών και διπλώνουμε προς τα μέσα το φύλλο για να κάνουμε το πρώτο τυροπιτάρι. Απλώνουμε από πάνω το δεύτερο φύλλο και αναποδογυρίζουμε όλη την πίτα.
  • Πασπαλίζουμε με τη γέμιση και κλείνουμε με το φύλλο που περισσεύει από το τηγάνι.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία έτσι, ώστε διπλώνοντας το τρίτο φύλλο, να συμπεριλάβουμε και τα άλλα δύο τυροπιτάρια. Γυρίζουμε προσεκτικά με σπάτουλα για να ψηθεί η πίτα μας και από τις δύο πλευρές. Με τον ίδιο τρόπο ετοιμάζουμε και τα υπόλοιπα τυροπιτάρια.

Βγάζοντάς τα από το τηγάνι, τα αφήνουμε να τραβήξουν για λίγο σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε ζεστά.

http://www.homefood.gr/


Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 6484
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 19-08-2009 15:33
 
Στο δεύτερο βήμα το τηγάνι θα είναι σε αναμένο μάτι ? Και αν ναι σε τι θερμοκρασία στο δυνατό ? 
Λίγο δεν έχω καταλάβει πως τυλίγουμε τα τυροπιτάρια κανένα σχέδιο διαφωτιστικό ? :x
 
mariazouganeli
2. 20-08-2009 08:51
 
Σαν Ευβοιώτισα βεβαιώνω πως είναι σούπερ!!!! ;)
 
atalanth
3. 23-08-2009 19:53
 
Καλλίτερα να διαβάσεις τις οδηγίες με προσοχή είναι πολύ αναλυτικές. Οσον αφορά τις θερμοκρασίες του τηγανιού, Η πίτα στήνεται σε κρύο τηγάνι, και οταν τεςλειώσεις τα διπλώματα τότε ανάβεις το μάτι και την τηγανίζεις. Τρώγεται ζεστή! :p :p :eek
 
pastaflora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/08/09 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός