Ως λάτρης των ψαριών, πάντα ψάχνω νέους τρόπους μαγειρέματος ώστε να κάνω και τους συνδαιτυμόνες μου να τα αγαπήσουν. Η μητέρα μου, συνήθιζε να κάνει "σαβόρο" μπαρμπουνάκια ή άλλα τηγανιτά ψάρια που περίσσευαν και δεν τρώγονταν ευχάριστα την επόμενη. Εγώ είπα να δοκιμάσω με φρέσκο φιλέτο πέρκας και αποζημιώθηκα! Ιδού... Υλικά (για 4 άτομα) - 1 κιλό πέρκα σε μερίδες
- Αλεύρι για το τηγάνισμα
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 4 μικρά κλαδάκια φρέσκο δενδρολίβανο
- 2 κ.σ. μάυρη σταφίδα
- 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
- ½ ποτήρι του κρασιού μηλόξυδο
- 1 πρέζα σαφράν (περί τους 10 στήμονες)
- Ελαιόλαδο
- *1 κ.γλ. corn flour (προαιρετικά)
Εκτέλεση - Σε ½ ποτηράκι ζεστό νερό ρίχνουμε το σαφράν να βγάλει το χρώμα του και το αφήνουμε στην άκρη.
- Πλένουμε και στεγνώνουμε το ψάρι καλά. Αλατοπιπερώνουμε και το περνάμε από το αλέυρι. Τηγανίζουμε μέχρι να χρυσίσει η κρούστα καλά και εναποθέτουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας.
| | - Στο ίδιο τηγάνι, μειώνουμε το λάδι τόσο ώστε να καλύπτει τον πάτο και ρίχνουμε το κρεμμύδι το σκόρδο, το δενδρολίβανο και τις σταφίδες να βγάλουν τα αρώματά τους και να σωταρισθούν.
- Σβήνουμε με το κρασί και το ξύδι και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Ρίχνουμε και το σαφράν και ανακατεύουμε να χρωματιστεί όλο το μείγμα.
| | - Βάζουμε και το ψάρι μέσα και αφήνουμε λίγα λεπτά να αναμειχθούν τα αρώματα και να δέσει η σάλτσα μας.
- Αν είναι πολύ υδαρή, δυαλύουμε το corn flour σε λίγο νερό και τη δένουμε.
Το σέρβιρα ζεστό και συνόδεψα με φρέσκο ψωμάκι και βραστούς ζωχούς. Καλή επιτυχία! |
|
Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 7503 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |