Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Γαύρος πλακί στο φούρνο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από marylou   
Παρασκευή, 28/08/09

αυτή την εποχή ο γαύρος είναι άφθονος, για αυτό και εγώ σκέφτηκα να σας δώσω μια ωραία συνταγή του....

Υλικά
  • 1 κιλό γαύρος φρέσκος
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 3 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε ροδέλες
  • 3 μεγάλες ντομάτες φρέσκες
  • 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι
  • αρκετή ρίγανη
  • 1/2 ποτήρι του κρασιού νερό
Εκτέλεση
Αφού καθαρίσουμε τα ψαράκια μας τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ τό ένα δίπλα στο άλλο. Ψιλοκόβουμε όλα τα παραπάνω λαχανικά (τις ντομάτες σε μικρά κυβάκια) και προσθέτουμε αλάτι πιπέρι ρίγανη και το ελαιόλαδο και τέλος το νεράκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 50-60' μέχρι να μείνει με την ντοματούλα και το λάδι.

Καλή όρεξη
Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 17080
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 29-08-2009 16:56
 
Ωραία η συνταγούλα σου καλοκαιρινή καλοκαιρινή! :)  
Να σου πω επίσης ότι μπορείς να φτιάξεις το ίδιο φαγάκι και με σαρδέλα. 
Και μια παραλλαγή: Δοκίμασε να αντικαταστήσεις το νερό με ίση ποσότητα κρασιού, ταιριάζει πάρα πολύ. ;)
 
Faye
2. 30-08-2009 00:38
 
και εγώ με κρασί το ψήνω, αλλά φαντάζομαι και με σκέτο νερό θα είναι θεικό :p
 
ekaterini
3. 31-08-2009 10:52
 
Ευχαριστώ για την εναλλακτική λύση που μου δώσατε κορίτσια με το κρασάκι θα το δοκιμάσω άμεσα....
 
marylou

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 05/03/10 )