Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγολόγιο arrow Λαχανικά arrow Ντομάτες γεμιστές με μπέικον και σπανάκι
Ντομάτες γεμιστές με μπέικον και σπανάκι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Κυριακή, 10/06/07
Υλικά:
8 μικρές Ντομάτα(ες)
1 πακέτο Σπανάκι
8 φέτες Μπέικον
100 γρ. Γραβιέρα
Βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
2 φρέσκα Κρεμμυδάκι(α)
λίγος Άνηθος

Τρόπος παρασκευής
Σε μια κατσαρόλα βάζετε το μισό βούτυρο να λιώσει και ροδίζετε τα κρεμμυδάκια. Έπειτα ρίχνετε το σπανάκι, αφού πρώτα το έχετε ξεπαγώσει. Το γυρνάτε μερικές φορές και ρίχνετε τον άνηθο ψιλοκομμένο. Ρίχνετε και την τριμμένη γραβιέρα ή παρμεζάνα. Αδειάζετε πρεσεκτικά τις ντομάτες, τις πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και τις αναποδογυρίζετε πάνω από απορροφητικό χαρτί. Παίρνετε μια λωρίδα μπέικον, βάζετε επάνω αρκετό από το μείγμα του σπανακιού, το τυλίγετε σε ρολό και το βάζετε προσεκτικά μέσα σε κάθε ντομάτα. Τις τοποθετείτε σε ταψάκι και ψήνετε για 30' σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς.
Το σπανάκι που περίσσεψε, θα το κάνετε πουρέ. Αφού το περάσετε από το μύλο των χορταρικών, θα το ανακατέψετε με μια κούπα μπεσαμέλ και 1/2 της κούπας κρέμα γάλακτος.
Θα πασπαλίσετε τις ντομάτες και τον πουρέ με παρμεζάνα
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )